Alimentació

Com fer que els nens mengin peix i verdura

Evitem pressionar els infants perquè mengin de tot

Els pares han de donar exemple amb els àpats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mantenir una dieta equilibrada és fonamental per al creixement i desenvolupament saludable dels infants. No obstant això, molts pares es troben amb la dificultat de fer que els fills mengin peix i verdures de manera regular. Aquesta setmana explorem diverses estratègies que poden ajudar a transformar l’experiència de menjar aquests aliments en una activitat agradable per als més petits.

1. Exemple i implicació de pares i mares. La família juga un paper fonamental en la formació dels hàbits alimentaris dels infants. És important que els pares mostrin un interès sincer per menjar sa i donin exemple. Si els nens els veuen gaudint d’aquests aliments és més probable que estiguin disposats a provar-los. La implicació familiar en la preparació dels àpats també pot ser clau perquè els nens se sentin més connectats amb els aliments saludables.

2. Presentació atractiva dels plats. La presentació dels aliments juga un paper crucial en el desig dels nens de menjar peix i verdures. Presentar-los d’una manera creativa pot ajudar-nos: utilitzant talls divertits, formes atractives i combinacions de colors podrem captar l’atenció dels més petits i fer que es mostrin oberts a provar aquests nous aliments.

3. Involucrar els nens en la cuina. Involucrar els infants en la preparació dels àpats pot ser una experiència educativa i divertida. Quan els nens ajuden a cuinar, desenvolupen un vincle més fort amb els aliments i estan més disposats a provar-los. Això també pot ser una oportunitat per educar-los sobre els beneficis per a la salut del peix i la verdura.

4. Introduir els aliments de manera gradual. És important no pressionar excessivament els nens perquè mengin peix i verdures des del primer moment. En lloc d’això, podem introduir-los de manera gradual. Començarem amb petites porcions i variarem la preparació per descobrir quines opcions els agraden més. A mesura que es vagin acostumant als nous sabors es podran introduir més varietats.

5. Convertir els àpats en moments familiars positius. Fer de cada àpat un moment agradable pot contribuir a associar aquesta experiència amb els aliments saludables. Cal evitar les discussions negatives sobre menjar i, en canvi, crear un ambient relaxat i agradable a la taula. Establir rutines regulars d’àpats en família també resulta essencial.

tracking