Consells per menjar de tàper

El tàper és l’única manera que tenim d’assegurar-nos que mengem exactament allò que volem menjar

Consells per menjar de tàper

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A la feina, a la platja, al parc, d’excursió... Existeixen moltes ocasions en les quals el tàper ens pot ser de gran utilitat. La carmanyola, a més, presenta molts avantatges, ja que permet utilitzar els aliments que nosaltres hem comprat i que compleixen els requisits que considerem importants com, per exemple, si hem decidit consumir aliments d’origen ecològic. Especialment quan parlem de dinar fora de casa, en dies laborals i no podem desplaçar-nos.

El tàper és l’única manera que tenim d’assegurar-nos que mengem exactament allò que volem menjar, i encara més si tenim algun tipus d’al·lèrgia o intolerància, tot i que cada vegada l’oferta de bars i restaurants té més en compte aquestes circumstàncies. Si mengeu normalment de carmanyola, aquí teniu uns consells que podeu utilitzar per seguir una dieta equilibrada saludable i agradable:

1. Escollir bé el tipus de tàper

El recipient ha de ser apte per a l’ús alimentari i s’ha de poder escalfar al microones en cas que n’haguem de fer ús. A l’hora de triar carmanyola hem de tindre en compte que a les de vidre, tot i ser molt més cares i pesants, el menjar es conserva en molt bones condicions. D’altra banda les de plàstic són una bona opció si en el moment de transportar-les poden rebre cops.

Sigui quin sigui el tipus de tàper escollit, és important assegurar-se que porti els indicatius que el fan apte per contenir aliments o que es pot escalfar al microones de manera segura.

Hem de vigilar de no trencar la cadena del fred: procurant de no exposar-lo a temperatures altes i, si es pot, s’ha de ficar a la nevera quan s’arribi a la feina o el lloc de destí. És molt recomanable rentar el recipient abans de tornar-lo a guardar perquè no faci olor. Si no es fa, les restes de menjar s’endureixen i penetren al plàstic, per la qual cosa serà més difícil eliminar la brutícia i, a més, així es malmet el tàper.

2. Organització

Podeu planejar el menú de la setmana durant el cap de setmana. La idea és fer una bona combinació d’aliments perquè no s’hagi de repetir menú i el plat resultant sigui equilibrat.

Consells;

- Utilitzeu producte de temporada.

- De manera general, utilitzeu molta quantitat de verdures i hortalisses i una mica d’aliments proteics (llegums, carn, peix, ou…) combinat amb una mica de farinacis (arròs integral, pasta integral, pa integral, patates, llegums, etc.), amb fruita fresca i/o un làctic o substitut.

- Tot i que al tàper es pot portar de tot i quan arriba l’hora de dinar ens menjaríem gairebé “qualsevol cosa”, cal tenir en compte que no tots els aliments responen igual en reescalfar-los.

– Les carns a la planxa, per exemple, es tornen resseques; els fregits, en canvi, es tornen tous i oliosos, i amb les amanides s’ha d’anar amb compte i posar-hi oli i sal només just abans de menjar.

tracking