Plat saludable de Harvard

La meitat del plat s’ha de destinar a fruita i verdura

Plat saludable de Harvard

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En un moment on qui més qui menys busca opcions per menjar de manera sana i equilibrada hi ha una proposta, cada vegada amb més èxit, que ja passa per davant de la tradicional piràmide alimentària. Es tracta del Healthy Eating Plate (el plat per menjar saludable) de l’Escola de Salut Pública de la Universitat de Harvard, als Estats Units.

Els experts proposen el següent repartiment del contingut del plat. Un 50% ha de cor­respondre a fruites i verdures i com més varietat i més presència de vegetals hi hagi, millor. Les patates, en aquest cas, no compten. Una quarta part del plat ha d’estar formada per hidrats de carboni, especialment cereals integrals, perquè l’efecte del seu sucre a la sang és molt més moderat. L’altre 25% s’ha de destinar a proteïnes, centrant-se sobretot en les que tenen un alt valor biològic i evitar la carn vermella i la processada.

Per últim, recomanen incloure greixos saludables com l’oli d’oliva per cuinar i per a les amanides, a més de remarcar que la millor beguda per acompanyar l’àpat és l’aigua. Així es deixen de banda totes aquelles begudes ensucrades que no són saludables.

Pel que fa als làctics, els limiten a una o dues porcions al dia. I més enllà de l’alimentació, el més important: cal mantenir-se actiu i per tant realitzar exercici físic.

tracking