Alimentació

Les claus d'una bona hidratació

La deshidratació causa des de fatiga fins a mal de cap

Cal consumir almenys vuit gots d'aigua al dia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un món atrafegat com l’actual, sovint passem per alt la importància d’una cosa tan bàsica com mantenir-nos hidratats. La hidratació és essencial per al benestar físic i mental, per això és important vetllar per un equilibri adequat de líquids al cos.

El nostre organisme està compost principalment d’aigua, la qual exerceix nombroses funcions essencials: des de regular la temperatura corporal fins a facilitar la digestió i el transport de nutrients, és fonamental per mantenir-nos sans i en ple funcionament.

Quan no ens hidratem adequadament, el cos comença a experimentar una sèrie d’efectes negatius. La deshidratació pot provocar fatiga, maldecaps, marejos i fins i tot afectar la nostra capacitat cognitiva i concentració. A llarg termini, la manca d’hidratació adequada pot contribuir a problemes de salut més greus, com malalties renals i trastorns cardiovasculars. Així doncs, com podem assegurar-nos de mantenir-nos hidratats? Algunes estratègies a tenir en compte són:

–Beure força aigua. La regla general és consumir almenys vuit gots d’aigua al dia, però les necessitats individuals poden variar segons factors com l’edat, el pes, el nivell d’activitat i el clima. És important escoltar el nostre cos i beure aigua regularment al llarg del dia.

–Consumir aliments rics en aigua. Moltes fruites i verdures contenen alts nivells d’aigua, la qual cosa pot contribuir significativament a la ingesta diària de líquids. Síndries, cogombres, taronges i enciams són només alguns exemples d’aliments amb alt contingut d’aigua que ens poden ajudar.

–Evitar l’excés de cafeïna i alcohol. Begudes com el cafè, el te i l’alcohol poden tenir un efecte deshidratant si es consumeixen en excés. Si optem per aquestes begudes, és important compensar-les amb una ingesta addicional d’aigua.

–Beure més quan fem exercici. Durant l’activitat física perdem aigua a través de la suor, així que és crucial reposar els líquids perduts bevent aigua abans, durant i després de l’activitat física. Les begudes isotòniques també poden ser útils per reposar els electròlits.

–Monitorar els signes de deshidratació. Cal estar atents a símptomes com la set, la sequedat a la boca, l’orina fosca i la fatiga. Si expe­rimentem algun d’aquests senyals, és important rehidratar-se de seguida.

tracking