Com reforçar les defenses (II)

Ho sabies? El 80% del sistema immunitari es troba a la microbiota i, més concretament, a l’intestí.

El 80% del sistema immunitari es troba a l'intestí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ho sabies? El 80% del sistema immunitari es troba a la microbiota i, més concretament, a l’intestí.

Com enfortir la teva microbiota? És fonamental adoptar una alimentació sana, variada i completa, que afavoreixi els microorganismes beneficiosos per a la teva panxa! D’altra banda, evita productes que puguin debilitar la teva microbiota.

Amics de la microbiota

–Aliments prebiòtics: verdura, fruita i altres aliments amb un alt contingut de fibres. Alimenten els bacteris beneficiosos de la microbiota.

–Aliments i begudes probiòtics: la seva fermentació a l’intestí crea microorganismes beneficiosos. Són el xucrut casolà, la kombutxa, el quefir, els iogurts, el formatge, les olives, els envinagrats, etc.

Enemics de la microbiota

–Antibiòtics: són molt necessaris en determinades ocasions, però el seu ús excessiu provoca una modificació i un debilitament del sistema immunitari.

–Edulcorants i additius: debiliten la capa mucosa dels òrgans i afecten la integritat del sistema immunitari.

–Alimentació amb poca varietat i qualitat: aliments ultraprocessats, excés o falta de calories, falta de vitamines i minerals (micronutrients).

–Edat: la renovació de les cèl·lules immunitàries s’alenteix amb l’edat: és la immunosenescència. Per això hem de tenir cura del nostre sistema immunitari des de la infància! Per reforçar les defenses, cal adoptar una alimentació completa, equilibrada i variada que inclogui els següents productes:

–Verdura i fruita: fresca, de temporada, local i ecològica, sempre que sigui possible.

–Proteïna animal de qualitat: carn, ous, peix i marisc. –Greixos saludables: oli d’oliva, oli de coco, fruita seca, alvocats.

–Superaliments per al teu sistema immunitari: vísceres, brou d’ossos, hortalisses de fulles verdes, bròquil, fruits vermells, cúrcuma, gingebre, bolets, fruita seca crua, ous, marisc, oli d’oliva.

–Hidratació: es recomana beure uns vuit gots d’aigua al dia (aproximadament, 1,5 litres). La setmana vinent veurem quines vitamines i minerals ens ajuden a protegir el sistema immunitari.

tracking