Regals de nadal sostenibles

S’apropen els dies de Nadal i en aquest article us volem presentar algunes idees per fer regals de temàtica del medi ambient.

És possible reduir l'impacte ambiental en aquestes dates

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

S’apropen els dies de Nadal i en aquest article us volem presentar algunes idees per fer regals de temàtica del medi ambient. Cal ressaltar que són dies en què habitualment consumim moltíssim i també generem molta brossa, per tant, és important recordar que podem reduir el nostre impacte ambiental i la nostra petjada ecològica si escollim regals sostenibles. A continuació et deixem cinc idees diferents:

–Regala natura. Si t’agraden les plantes, comprar llavors per plantar la propera primavera als balcons o dins de casa és una bona idea. Assegura’t que siguin d’origen certificat i si és possible d’agricultura ecològica.

–Formació és experiència. Com cada temporada l’EDNA (allaus.ad) ofereix cursos sobre neu, allaus i seguretat en muntanya hivernal adreçats especialment als practicants d’esports d’hivern, però oberts a tothom. Si us interessa la temàtica, també us proposem el llibre de Bruce Tremper Avalanchas, nociones imprescindibles (disponible al web de l’ACNA) per repassar conceptes i protocols de rescat. La formació salva vides i és un regal immaterial.

–Llibres de natura. Són nombrosos els llibres que s’han publicat els últims anys sobre la natura andorrana. Andorra Recerca + Innovació n’ha publicat uns quants sobre els estudis que s’han fet aquí: papallones, pastures, flora, bolets... però el millor serà que visitis la teva llibreria de confiança i et deixis assessorar.

–Moixons als balcons. Una manera d’atraure els ocells prop de casa i ajudar-los en els dies de més fred (i de més calor) són les menjadores d’ocells. Posar-los llavors a disposició a l’hivern o aigua en els dies de sequera d’estiu, poden ajudar molt aquests animals i també serà una oportunitat d’observar-los de prop. I si t’animes, pots construir-la tu mateix!

–Béns degudament certificats o de proximitat. Si realment hi ha la necessitat, caldria optar per béns degudament certificats o de proximitat per reduir la petjada ecològica. En aquest sentit, existeixen certificacions com les B Corporations, que mesuren el rendiment mediambiental i social de les empreses i els seus productes. Altres exemples inclouen: Climate Neutral (certificació atorgada a empreses que mesuren activament la seva petjada de carboni i tenen un paper actiu en la reducció de la mateixa) o Fairtrade (certificació per productes creats en condicions dignes pels treballadors i amb una petjada ecològica mínima) entre moltes altres. Finalment, per regla general, hauríem d’optar per productes locals quan se’ns presenta l’opció ja que tendeixen a tenir una petjada ecològica menor que els productes importats d’altres països.

tracking