Què és la dieta flexitariana?

La dieta flexitariana és una estratègia alimentària que combina els principis d’una dieta vegetariana amb la flexibilitat d’incloure de tant en tant la carn o altres productes animals

El consum de carn es redueix, però no s'exclou del tot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dieta flexitariana és una estratègia alimentària que combina els principis d’una dieta vegetariana amb la flexibilitat d’incloure de tant en tant la carn o altres productes animals. Aquesta dieta s’ha popularitzat en els darrers anys com una opció saludable i sostenible, ja que ofereix els beneficis de reduir el consum de carn sense excloure-la completament de la dieta. A continuació, explorarem més a fons què és la dieta flexitariana i els seus principals avantatges.

La paraula flexitariana es deriva de la combinació de dues paraules: flexible i vegetariana. Això resumeix perfectament el concepte d’aquesta dieta, ja que es tracta de no ser del tot rígid en la quantitat de carn que es consumeix. En altres paraules, els flexitarians opten per reduir la ingesta de carn, però no l’eliminen completament.

Entre les principals característiques d’aquesta dieta podem trobar:

–Ampli consum de productes vegetals: la base de la dieta flexitariana consisteix a menjar una àmplia varietat de fruites, verdures, llegums, cereals, fruits secs i llavors. Aquests aliments proporcionen una gran quantitat de nutrients, fibra i antioxidants que beneficien la salut.

–Moderat consum de carn i altres productes animals: el consum de carn es redueix considerablement en comparació amb el d’una dieta omnívora tradicional. Les opcions de carn són limitades i es consumeixen amb moderació. Quan es menja carn, es dona preferència a les opcions magres i de qualitat.

–Alternatives vegetarianes: els flexitarians solen optar per alternatives a la carn, com tofu, seitan, tempeh i altres productes a base de vegetals que poden proporcionar proteïnes i nutrients semblants als de la carn.

–Flexibilitat: el component flexible de la dieta flexitariana significa que no hi ha regles estrictes. Es pot ajustar la quantitat de carn que pren segons les preferències i necessitats de cadascú. Algunes persones poden triar fer-se vegetarianes en algunes ocasions, com els dies sense carn. En tot cas, la dieta flexitariana ofereix diversos avantatges:

–Millora de la salut: reduir el consum de carn pot disminuir el risc de malalties cardíaques, diabetis de tipus 2 i altres problemes de salut relacionats amb una dieta rica en greixos saturats i colesterol.

–Sostenibilitat ambiental: reduir el consum de carn també pot contribuir a la sostenibilitat mediambiental, ja que la producció de carn té un impacte més gran en el medi ambient que la producció de vegetals.

–Pèrdua de pes: moltes persones segueixen la dieta flexitariana com a part d’un enfocament global per perdre pes i mantenir un índex de massa corporal idoni, ja que els aliments vegetals solen ser baixos en calories i rics en nutrients.

–Adopció més fàcil: la flexibilitat d’aquesta dieta fa que sigui més fàcil de seguir en comparació amb les dietes vegetarianes o veganes estrictes, ja que permet la inclusió d’aliments que moltes persones gaudeixen.

La dieta flexitariana és, per tant, una opció alimentària equilibrada que combina els beneficis d’una dieta rica en aliments vegetals amb la flexibilitat d’incloure de tant en tant productes animals.

tracking