Què és la nutrició intuïtiva?

Es promou una relació saludable amb el menjar

Què és la nutrició intuïtiva?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alimentació és una part essencial de la nostra vida. Ens proporciona l’energia necessària per a les nostres activitats diàries i manté el nostre cos funcionant adequadament. Si bé molta gent guia la seva pauta alimentària partint de dietes més o menys estrictes, en els darrers anys ha sorgit una nova tendència en el món de la nutrició: l’alimentació intuïtiva.

Es tracta d’un enfocament que promou una relació saludable amb el menjar, basada a fer cas al propi cos, en lloc de seguir règims alimentaris excessivament restrictius. Aquesta filosofia ha guanyat cada vegada més popularitat i està canviant la manera com moltes persones es relacionen amb els aliments.

Alguns dels seus principis són:

1. Escoltar el propi cos. L’alimentació intuïtiva ens ensenya a prestar atenció als senyals del cos. Això significa identificar quan tenim gana i quan estem saciats, així com les opcions d’aliments que ens fan sentir millor.

2. Alliberar-se de les dietes. Aquest enfocament busca alliberar les persones de la mentalitat de les dietes i de les restriccions alimentàries. No es tracta de comptar calories o de limitar certs aliments, sinó de menjar amb llibertat d’elecció, prioritzant sempre opcions naturals i saludables.

3. Redefinir la salut. L’alimentació intuïtiva promou una visió més àmplia de la salut. No es basa exclusivament en l’objectiu de la pèrdua de pes, sinó en la millora del benestar físic i emocional en el seu conjunt.

4. Fomentar l’autoacceptació. Aquest enfocament també té un component emocional fort. Encoratja les persones a acceptar el seu cos tal com és i a deixar de culpar-se per les seves decisions alimentàries.

5. Gaudir del menjar. L’alimentació intuïtiva ens recorda que el menjar també és una font de plaer i connexió social. Es tracta d’apreciar els sabors i les textures dels aliments i de gaudir dels àpats sense sentiments de culpa.

6. Confiança en un mateix. A mesura que les persones aprenen a confiar en les pròpies necessitats, poden prendre decisions alimentàries més saludables i sostenibles.

Aquests són els beneficis de l’alimentació intuïtiva:

–Reducció de l’ansietat. Alliberar-se de les restriccions alimentàries pot ajudar a reduir l’ansietat relacionada amb el menjar.

–Millora de la relació amb el cos. Promou una millor relació amb el propi cos, allunyant-se de les expectatives irreals de la societat.

–Pèrdua de pes natural. Moltes persones han experimentat una pèrdua de pes natural i saludable en adoptar l’alimentació intuïtiva, ja que deixen de menjar emocionalment.

–Millora de la salut mental. L’alimentació intuïtiva ajuda a millorar la salut mental, ja que permet un enfocament més positiu cap al menjar i el cos.

tracking