Imatges en alta resolució a WhatsApp

L’app estrena un botó per enviar fotos en hd

La nova funció ja està disponible per a tots els usuaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Que els telèfons mòbils tenen cada vegada millors càmeres és una realitat indiscutible, però la qualitat de les fotos esdevé un detall secundari quan les enviem a amics i familiars a través de WhatsApp. El motiu? El que rebem a través de l’aplicació de missatgeria és una versió comprimida i de menor grandària amb relació a la imatge original. Pot ser que es pugui veure de manera més o menys decent a la pantalla d’un telèfon, però en intentar imprimir-la o veure-la en un monitor de major grandària la falta de qualitat queda patent.

WhatsApp s’ha proposat, però, acabar amb aquest inconvenient. A principi d’aquest any, el servei de Meta va començar a provar, en fase experimental, una nova opció per tal d’enviar fotos de major qualitat. Ara, la funció s’ha habilitat per fi en tots els telèfons, tant Android com iOS, així com en la versió web.

En una publicació a Instagram i Facebook, Mark Zuckerberg, president de Meta, explica com funciona aquest nou sistema. En enviar una fotografia a través de WhatsApp, apareix una nova opció a la part superior de la imatge marcada com a HD. En prémer-la, es pot triar la qualitat amb la qual s’enviarà la foto.

Per defecte, les imatges continuen tenint un límit de 1.600 x 1.052 píxels, però amb aquesta nova funcionalitat es pot optar per la qualitat HD, que arriba fins als 4.096 x 2.692 píxels, uns onze milions de píxels en total. En definitiva: un paràmetre força proper al que ofereixen avui dia com a resolució màxima molts dels telèfons intel·ligents del mercat.

El destinatari podrà decidir quedar-se amb la resolució que prefereixi, per evitar així que les fotos omplin ràpidament la memòria del telèfon, o que es consumeixin més dades durant l’ús de l’aplicació. Fins ara, els qui volien compartir una foto de bona qualitat tenien una altra opció: enviar-la com un arxiu adjunt en lloc de com una imatge. Aquest sistema permet enviar arxius (incloent fotos i vídeos) de fins a 2GB de grandària, però es reben com un adjunt que és necessari obrir manualment, sense previsualització en la finestra del xat. Aquest continua sent el millor mètode si el que es busca és enviar la millor qualitat possible.

Tot i que l’alternativa HD és clarament millor a la resolució estàndard que oferia fins ara WhatsApp, aquest nou sistema segueix comprimint la imatge per poder enviar-la. La qualitat final d’una foto depèn tant de la resolució com de la qualitat de la compressió.

Segons Meta, aquest és només un primer pas, ja que el suport per a vídeos d’alta definició arribarà també en breu, duplicant pràcticament la qualitat que poden tenir a hores d’ara.

tracking