La clau de la tranquil·litat digital

És important fer còpies de seguretat regularment

Cal combinar els dispositius físics i els serveis al núvol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En l’era digital actual, la importància de fer còpies de seguretat no pot ser subestimada. Les fotos de família, els documents de treball, els correus electrònics importants i altres dades crítiques poden ser vulnerables a pèrdues causades per fallades de maquinària, atacs de malware o errors humans. És per això que la pràctica de fer còpies de seguretat regularment és essencial per protegir aquest tresor digital.

Alguns dels aspectes que cal tenir en compte són:

1. Establir una rutina. Un dels errors més comuns és no fer còpies de seguretat de forma regular, de manera que és aconsellable marcar una rutina o calendari que ens recordi fer-ho. Podria ser diària, setmanal o mensual, depenent de la quantitat i la importància de les dades. Les aplicacions i els serveis de còpia de seguretat automàtica poden ser útils al respecte.

2. Prioritzar les dades importants. No totes les dades són igual de crítiques. Cal identificar les més importants, com ara fotografies, documents financers o projectes de treball, i assegurar-nos de fer còpies de seguretat d’aquestes primer. Això ens permetrà recuperar ràpidament el que és més vital en cas de necessitat.

3. Utilitzar diverses ubicacions. No hem de guardar totes les còpies de seguretat al mateix lloc, sino utilitzar una combinació de dispositius físics com discos durs externs i solucions de còpia de seguretat en línia, com el núvol.

4. Encriptar les còpies de seguretat. Ens hem d’assegurar que còpies de seguretat estiguin xifrades, sobretot si les emmagatzemem en un dispositiu fora del nostre control, com un servei de núvol. Això evita l’accés no autoritzat a aquells arxius.

5. Fer una prova. Fer una còpia de seguretat no és suficient; també hem de comprovar que es puguin restaurar correctament. De tant en tant, cal realitzar proves de restauració per assegurar-nos que les còpies són vàlides i que podem recuperar les dades en cas de necessitat.

6. Actualització regular. Les dades canvien constantment. Assegurem-nos que les nostres còpies de seguretat estiguin actualitzades amb les versions més recents de la nostra informació. Això garantirà que la còpia de seguretat de què disposem ens serà útil en el moment de la recuperació.

tracking