Combatre el colesterol

A més de la dieta, cal seguir un estil de vida saludable

Combatre el colesterol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El colesterol alt és un factor de risc important per a les malalties cardiovasculars, que inclouen afeccions greus del cor i accidents cerebrovasculars. En aquest sentit, adoptar una dieta equilibrada i adequada és una eina fonamental per controlar els índexs de colesterol en paràmetres adients. Aquesta setmana explorarem la dieta idònia per reduir el colesterol i millorar la salut cardiovascular.

1. Fibres solubles. Aliments rics en fibres solubles, com l’avena o l’ordi, els llegums, així com les fruites com les pomes i les peres, han demostrat ser efectius en la reducció del colesterol LDL, també conegut com a “colesterol dolent”. Les fibres solubles s’uneixen al colesterol en el tracte digestiu, ajudant a eliminar-lo del cos abans que sigui absorbit.

2. Greixos saludables. Optar per greixos saludables, com els presents en els alvocats, les nous, l’oli d’oliva i el peix gras (com el salmó i la tonyina), pot ajudar a augmentar el colesterol HDL, conegut com “colesterol bo”. Aquests greixos també poden tenir efectes positius en la salut del cor en general.

3. Dieta rica en omega-3. Els àcids grassos omega-3 presents en el peix gras i en les llavors de xia i lli han demostrat reduir els nivells de triglicèrids a la sang i contribuir a la salut cardiovascular.

4. Limitar greixos saturats i trans. Reduir el consum d’aliments rics en greixos saturats i greixos trans, com ara aliments fregits i brioixeria industrial, és essencial per controlar el colesterol.

5. Augmentar el consum de fruites i verdures. Les fruites i verdures són riques en antioxidants, vitamines i minerals que ajuden a mantenir la salut del cor. També són baixes en calories i greixos, la qual cosa pot ajudar en el control del pes.

6. Controlar el sucre i la sal. Limitar el consum de sucres afegits i reduir la ingesta de sal pot ajudar a mantenir la pressió arterial sota control i reduir el risc de malalties cardiovasculars.

A més de la dieta, adoptar un estil de vida saludable també és crucial per reduir el colesterol i protegir la salut del cor. Mantenir-se actiu mitjançant l’exercici regular, evitar fumar i gestionar l’estrès són factors complementaris que contribueixen a un bon equilibri cardiovascular.

tracking