Per què ens restrenyem més a l'estiu? (II)

Cal recórrer a remeis naturals i no als laxants

El gaspatxo conté fibra i també aporta hidratació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana us oferirem algunes recomanacions per millorar el trànsit intestinal durant els mesos d’estiu.

En primer lloc, si tenim problemes per anar al lavabo, és millor no recórrer als laxants i altres medicaments, i en canvi provar remeis de caràcter més natural. Per exemple, deixar una pruna en aigua a la nit per tal de menjar-la l’endemà, o bé prendre una cullerada d’oli o un kiwi en dejú. Tots aquests consells són molt recomanables i efectius. Així mateix, el consum regular de llavors, com el lli i la xia, també és molt beneficiós.

En tot cas, mantenir-se hidratat és clau per prevenir el restrenyiment a l’estiu. Cal beure fins i tot sense tenir sensació de set i el recomanable seria prendre uns dos litres d’aigua al dia (uns vuit gots).

També resulta fonamental seguir una dieta variada i equilibrada rica en fibra, augmentant la quantitat de fruita i verdura. El gaspatxo és una recepta excel·lent per millorar el trànsit intestinal, ja que combina el líquid que hidrata i la fibra de les hortalisses.

D’altra banda, fer exercici físic també ajuda a evitar el restre­nyiment. Cal caminar almenys mitja hora diària, sempre a les primeres hores del dia o cap al final del de la jornada.

La posició influeix en la facilitat a l’hora de defecar. Podem elevar els peus sobre una butaca o romandre a la gatzoneta. També hem de buscar un horari i estar tranquils, sense presses ni pressions, i sobretot no retardar l’impuls de defecar.

*MARC GIL

Dietista*

tracking