Com evitar el sobreescalfament del telèfon

L’escalfament pot portar al bloqueig total de l’aparell

La funda es pot retirar si el mòbil està en lloc segur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’augment de les temperatures propi de l’estiu, l’escalfament dels telèfons mòbils i altres aparells electrònics és una cosa habitual que pot provocar més d’un ensurt. A mesura que el termòmetre va assolint nivells rècord, els usuaris han de fer front a una sèrie de problemes relacionats amb el sobreescalfament dels dispositius.

Entre els símptomes més comuns s’inclouen un funcionament més lent, l’esgotament ràpid de la bateria, aturada inesperada d’algunes aplicacions i, en casos més greus, el bloqueig total. Per això és important seguir una sèrie de consells per evitar que el telèfon se sobreescalfi en aquesta època estiuenca.

Retirar la funda protectora

Tots estem d’acord que com més protegit tinguem el mòbil, millor. Però a l’estiu aquesta protecció addicional pot ser contraproduent en algunes ocasions. Si tenim el dispositiu en un lloc que és segur és recomanable treure-li la funda protectora si fa molta calor. D’aquesta manera, li estalviarem passar més calor de la que ja té.

Tancar les apps en segon pla

Sabem que l’ús del mòbil és freqüent en qualsevol època de l’any, ja que bona part de la nostra vida i de les nostres aficions depenen d’ell. En temps de vacances es pot desconnectar i intentar utilitzar menys el telèfon. A més, si no l’estem fent servir s’aconsella tancar també les aplicacions que estiguin en segon pla, ja que el seu funcionament gasta bateria i augmenta la temperatura del dispositiu. D’aquesta manera, estalviarem energia i el mòbil no haurà de treballar més del compte.

Posar-lo en un lloc fresc

Si notem que el telèfon està massa calent, també podem posar-lo o acostar-lo sobre una superfície més freda perquè baixi la temperatura. Això sí, la superfície o el punt fred han d’estar totalment secs. No hem de posar-hi gel damunt ni ficar-lo a la nevera, perquè hi ha el risc que hi pugui entrar aigua. En canvi, es recomana col·locar-lo prop d’un ventilador, de l’aire condicionat o de qualsevol punt des del qual li pugui arribar una mica d’aire fred. Fins i tot posar-lo a l’ombra també ajudarà.

No deixar-lo dins el cotxe

Quan anem a la platja o la piscina és habitual deixar el mòbil al cotxe per evitar que se’ns mulli, se’ns ompli de sorra o fins i tot que ens el puguin robar. És una cosa lògica, però també molt mala idea. Si tenim el nostre cotxe a ple sol s’hi concentren més graus que a l’exterior, la qual cosa farà que el telèfon s’escalfi en excés. Fins i tot, encara que tinguem el vehicle a l’ombra, aquesta concentració de calor també es produeix. És a dir, l’haurem de portar nosaltres i intentar deixar-lo a resguard de les altes temperatures.

Apagat o ‘mode avió’

Com a últim recurs, podem apagar-lo o posar-lo en mode avió. Si fem això últim, no rebrà cobertura ni dades mòbils, la qual cosa li estalviarà moltes tasques i evitarà que s’escalfi. Si res d’això funciona i la seva temperatura no disminueix, podem apagar el dispositiu fins que recuperi la temperatura normal.

tracking