Aliments contra l'àcid úric (II)

La cafeïna dificulta l’eliminació de l’àcid úric del cos

És essencial seguir una alimentació equilibrada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana continuem repassant alguns consells d’alimentació per prevenir l’excés d’àcid úric i l’aparició de la gota.

–Mantenir un pes saludable. L’obesitat i l’excés de pes augmenten el risc de desenvolupar gota. El greix corporal pot afavorir l’acumulació d’àcid úric i dificultar-ne l’eliminació. Mantenir un pes saludable és fonamental per prevenir aquesta afecció.

–Moderar la ingesta de cafeïna. La cafeïna pot afectar la capacitat dels ronyons per eliminar l’àcid úric, augmentant-ne els nivells en el cos. Si bé no cal eliminar completament la cafeïna de la dieta, és recomanable moderar-ne la ingesta. Limiteu el consum de productes com el cafè, el te i les begudes energètiques, i intenteu optar per altres opcions de begudes saludables com l’aigua, les infusions d’herbes o els sucs naturals.

–Incorporar àcids grassos omega-3. Els àcids grassos omega-3 tenen propietats antiinflamatòries que poden ajudar a reduir les complicacions associades a l’àcid úric i la gota. Aquests àcids grassos es troben en alguns peixos, així com en fruits secs com les nous i les llavors de lli. Procureu incloure aquests aliments rics en omega-3 a la dieta de manera regular.

–Considereu prendre suplements. En alguns casos, el consum de suplements específics pot ser beneficiós per a la prevenció de l’àcid úric i la gota. Consulteu amb un professional de la salut o un dietista per saber si necessiteu suplements com la vitamina C, el calci, el magnesi o el complex B, que s’ha demostrat que ajuden a mantenir baixos els nivells d’àcid úric.

–Seguir una dieta equilibrada en general. Més enllà de les recomanacions específiques de prevenció, seguir una dieta equilibrada en general és essencial per a la nostra salut. Assegureu-vos de consumir una varietat d’aliments saludables, com proteïnes magres, greixos sans, cereals integrals, fruites, verdures i llegums. Equilibreu les porcions i eviteu els aliments processats i les begudes ensucrades. Una dieta equilibrada us proporcionarà els nutrients necessaris per al bon funcionament del vostre cos i us ajudarà a mantenir sempre baixos els nivells d’àcid úric en l’organisme.

És important recordar que aquests consells són generals i poden variar segons les necessitats individuals. Cada persona té una resposta diferent als aliments i és recomanable buscar l’assessorament d’un professional de la salut o un dietista per adaptar les recomanacions a les nostres necessitats específiques.

tracking