Nutrició per cuidar la pell aquest estiu

Per mantenir la pell protegida, cal cuidar-la no només des de fora amb cremes, sinó també des de dins.

Nutrició per cuidar la pell aquest estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb l’arribada de l’estiu, una de les parts del cos més exposades a l’exterior i que per tant més fàcilment pot danyar-se és la pell. Per tal de mantenir-la protegida i alhora aconseguir un bronzejat saludable, cal cuidar-la no només des de fora, amb cremes solars, sinó també des de dins.

Els grups d’aliments imprescindibles són l’aigua, els vegetals i fruits amb pigments antioxidants i els greixos saludables.

· En primer lloc, una pell està més protegida si està hidratada. D’aquí la importància d’anar bevent, sobretot aigua, al llarg del dia. Ho podem complementar amb infusions, sopes fredes (de síndria, meló…) o vegetals frescos com les amanides. Un truc per saber si estem ben hidratats és fixar-nos en l’orina: ha de ser molt clara i sense olor.

· En segon lloc, hem de donar protagonisme als antioxidants, assegurant que estiguin presents en la nostra dieta aliments rics en:

1. Carotens: és un precursor de la vitamina A, grans aliats de la pell, aportant-li color i protecció, molt present en aliments ataronjats i groguencs com la pastanaga, préssecs de vinya, meló (sobretot la varietat cantaloupe), carbassa, mango, papaia... Sense oblidar-nos del licopè, antioxidant que està molt present als tomàquets.

2. Vitamina C: es troba en nivells alts a l’epidermis (capa externa de la pell) i al derma (capa interna de la pell). Té propietats antioxidants i intervé en la fabricació de col·lagen, que ajuda a mantenir la pell sana. Per això es troba a molts productes antienvelliment per a la cura de la pell. Aliments com el pebrot cru, els fruits vermells, els kiwis, la llimona, el bròquil, el julivert fresc... Recorda que la cocció en disminueix les concentració, així que prioritza el consum del producte fresc i de temporada.

3. Vitamina E: és un antioxidant que ens ajuda a protegir-nos contra el dany solar. Es troba en aliments com els alvocats, l’oli d’oliva extra verge, i els fruits secs i llavors com les ametlles, avellanes o les llavors de gira-sol.

4.Greixos saludables especialment rics en omega 3, com el peix blau (sardines, verat, seitons, salmó…) i les nous, que ens ajudaran a reforçar les membranes cel·lulars, reduir la inflamació i millorar l’elasticitat de la pell que fàcilment es deteriora amb l’exposició solar.

Idees de menús per cuidar la pell

1.- Gaspatxo de tomàquet i síndria; sardines al forn amb carbassó, bròquil i pastanagues saltades.

2. -Empedrat de cigrons amb pebrot, tomàquet, ceba, alvocat, nous, pipes de gira-sol i mozzarella de búfala.

3. -Sopa freda de meló (varietat cantaloupe). Salmó al vapor amb verduretes al toc de la llimona i julivert fresc.

* Berta Jiménez

* Dietista-Nutricionista

tracking