farmàcia

Com lluitar amb l'insomni?

La melatonina és un dels productes naturals estrella

Com lluitar amb l'insomni?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El confinament ha fet canviar molts hàbits de la nostra vida, i també ha provocat molt de neguit i pors. A les farmàcies ho hem notat molt. No hem parat de rebre consultes en aquests àmbits.

Els canvis d’hàbits i el nerviosisme sempre acaben repercutint en la son. Els denominant ritmes circadians determinen que es puguin dormir les set o vuit hores seguides per descansar. El confinament ha canviat el nostre ritme de vida i aquests ritmes circadians.

L’arsenal terapèutic que tenim a l’abast és prou ampli. Podem dividir els tractaments en dues categories: productes naturals i medicaments antihistamínics. Tots dos resulten efectius.

Dins dels naturals podem destacar productes com per exemple la valeriana o la passiflora, que també es poden utilitzar per tractar el nerviosisme. Un altre tipus de complement és la melatonina, que és molt útil per ajudar a agafar son i ajustar el ritme circadià per dormir vuit hores seguides. La melatonina en líquid (melamil) és un dels productes naturals estrella del confinament, ja que es pot utilitzar en nens. Des de fa uns anys han aparegut moltíssimes fórmules que combinen la melatonina i les plantes medicinals.

Dins del grup dels antihistamínics podem trobar una classe que provoca molta son i poc efecte antihistamínic, és el cas de la doxilamina. És un producte molt utilitzat ja que ajuda a agafar la son. Els noms segurament que us sonaran: Donormyl o Dormidina.

En el cas de problemes amb els nervis els remeis estrella són la valeriana, la passiflora i productes homeopàtics, com el sedatif PC.

En cas que no serveixi cap d’aquests productes, cal acudir al metge. Són ells els que poden receptar productes més concrets com ara els hipnòtics o ansiolítics, com els de la família de les benzodiacepines. Es tracta de productes molt efectius, però que poden crear una perillosa addicció si no es fan servir adequadament.

Ara que a poc a poc tornem a aquesta nova normalitat, podem tornar a seguir els hàbits, que ens poden ajudar a descansar millor. En tot cas els farmacèutics i auxiliars et poden assessorar per trobar el tractament més adequat per a aquests episodis d’insomni puntual.

tracking