acupuntura

El meridià d'intestí gruixut

Té la seva màxima activitat de cinc a set del matí

El meridià d'intestí gruixut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El meridià d’intestí gruixut es troba des de la punta de l’índex i puja pel braç fins al costat contrari del nas. Després, baixa per dins per connectar amb l’intestí gruixut. Per això, quan una persona es constipa també s’afecta l’intestí gruixut, causant diarrea. El meridià d'intestí gruixut té la seva màxima activitat de cinc a set del matí. No és un meridià gran, però té bastanta importància. Els seus punts més rellevants són:

Shang Yang: està al costat de l’índex, es treu una mica de sang. Les seves indicacions principals són estrenyiment, sequedat de la boca, brunzit de l’oïda, etc.

Hegu: és un punt molt important, li diuen punt d’Aspirina. Tracta molts símptomes com la sudoració, problemes de cap i de cara, hemiplegia, paràlisi facial, dolor del cap etc.

Quchi: les seves indicacions són constipat, colze de tennista, urticària, èczemes etc.

Jianou: punt específic per a problemes d’espatlla com espatlla de cinquanta anys, artrosi de l'espatlla, espatlla congelada, etc. També en l’hemiplegia, al·lèrgia, etc.

Jugu: s'indica en la dispnea, tos, esput espès, vòmit de sang, etc.

Yingxiang: situat al costat del nas. Les seves indicacions són tamponament del nas, pèrdua de l'olfacte, hemorràgia de nas, picor a la cara, etc.

tracking