Acupuntura

L'energia (QI) dels meridians

Hi ha un total de catorze meridians a tot el cos

L'energia (QI) dels meridians

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta gent no entén per què l’acupuntura pot curar les malalties sense utilitzar els medicaments. És un tractament físic i no químic. Segons la base teòrica de l’acupuntura, hi ha una espècie d’energia (Qi) que circula per les vies energètiques (els meridians) per alimentar cada òrgan de l’organisme del nostre cos, així es crea també la defensa contra les malalties ambicionals. Si hi ha insuficiència energètica o algun embús de l’energia en certs nivells del sistema és llavors quan emmalaltim. Amb les agulles s’estimulen els punts meridians perquè puguin augmentar o desembussar l’energia, i per tant, el cos recuperi la salut.

Principalment tenim 14 meridians: 12 en òrgans com pulmons, intestins gruixuts, estómac, melsa, pàncrees, cor, intestins prims, bufeta, ronyons, perígrads, tricalentador, vesícula o fetge. A banda, hi ha un meridià per davant de la línia mitjana, la concepció, i un altre meridià per darrere de la línia mitjana, el governador. Després hi ha molts més meridians col·laterals i petits que formen, conjuntament amb els principals, el sistema dels meridians.

La circulació energètica en els meridians té el seu horari, ja que cada òrgan té més energia durant dues hores, i menys energia en l’horari contrari. Així, podem observar que hi ha certes malalties que empitjoren a certes hores. Els acupuntors, si dominen el coneixement dels horaris, també milloraran l’eficàcia del seu tractament amb les agulles.

tracking