Acupuntura

L'acupuntura a la medicina xinesa

La medicina xinesa s’estén a la vida quotidiana

L'acupuntura a la medicina xinesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molta gent pensa que l’acupuntura és el mateix que la medicina xinesa. En realitat, la medicina xinesa és molt més àmplia. A part de l’acupuntura, també consisteix en la fitoteràpia xinesa, que té moltíssimes classes d’herbes, minerals i restes d’animals.

És curiós visitar una farmàcia a la Xina, està plena de calaixos petits amb les herbes a dins. Segons el formulari que porta el pacient, el farmacèutic va traient les herbes dels calaixos, les pesa i les posa barrejades en un paper. Després, el pacient ha de preparar la poció a casa amb l’aigua damunt d’un foc lent durant un parell d’hores.

Es tracta d’una infusió espessa, negra, amb mala olor i mal gust. Però a la Xina es diu que el medicament dolent a la boca serà bo per a la salut. Llàstima que a Andorra o Espanya posin molts inconvenients per importar les herbes xineses.

Tui Na és una altra part de la medicina del país asiàtic. És un tipus de barreja de massatge, osteopatia i fisioteràpia. Serveix sobretot per als problemes traumàtics i reumàtics.

Però, a part, la medicina xinesa és molt més extensa i s’estén fins i tot a la vida quotidiana, com en les maneres de fer exercici, en les maneres de respirar, en el tipus d’àpats segons les constitucions físiques, en les malalties, en les cures especials aplicades al sexe...

Així, si una persona vol conservar la salut i prevenir algunes malalties, haurà de mirar de trobar un equilibri de l’energia física i mental cada dia, i no acudeix corrents a buscar els seus metges quan ja no hi ha més remei.

tracking