Recuperar la visió després d'una cirurgia (I)

La majoria de pacients hi veu bé després del làser

Recuperar la visió després d'una cirurgia (I)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Em faran mal els ulls després de la intervenció? Quan em podré tornar a maquillar? I fer esport? He d’agafar baixa?” Aquestes són algunes de les preguntes més freqüents sobre la recuperació de la visió per part de les persones que seran intervingudes amb làser per corregir-se defectes refractius com la miopia, la hipermetropia i l’astigmatisme.

Quan una persona decideix no dependre més de les ulleres graduades o les lents de contacte, la seva principal prioritat és veure-hi bé sense la necessitat d’aquests tipus d’ajudes òptiques. La bona notícia és que, després d’una cirurgia làser, la gran majoria dels pacients hi veuen perfectament quasi immediatament. Però també s’ha de tenir en compte que, com en qualsevol altra cirurgia, hi haurà tant una fase de recuperació com també un període de curació després de la cirurgia. Per a la majoria dels pacients, la recuperació és molt ràpida i solen tornar a les seves activitats normals en qüestió d’un dia o dos. En canvi, la cicatrització sol trigar una mica més: en general el període sol ser entre tres i sis mesos durant els quals la vista anirà millorant a poc a poc.

LES PRIMERES 24 HORES

Per dur a terme la cirurgia làser, s’utilitza anestèsia tòpica (col·liri aplicat només als ulls) i conforme els seus efectes desapareixen, és probable que el pacient noti molèsties, com picor als ulls, vista ennuvolada o sensibilitat a la llum. De fet, tot just després de la intervenció es veu com si s’obrissin els ulls a sota de l’aigua. Experimentar la sensació de tenir l’ull sec és un efecte secundari recurrent, i per això l’oftalmòleg li receptarà unes gotes humectants.

En sortir de la clínica, el pacient haurà de protegir-se els ulls amb ulleres de sol que haurà de dur sempre que estigui al carrer. Un cop el pacient arriba a casa seva, ha de descansar la vista, evitant dur a terme certes activitats, com llegir, mirar la pantalla d’algun dispositiu electrònic com la tauleta, el mòbil o la televisió.

Uns altres símptomes que es poden experimentar després de la cirurgia són: llagrimeig dels ulls, parpelles inflades, sensibilitat a la llum o visió d’halos (a la nit). Però tots aquests símptomes disminueixen al llarg de la primera setmana i desapareixen amb el temps. És molt important que el pacient acabat d’operar no es fregui ni es toqui els ulls durant una setmana, ja que estaran molt sensibles i no s’ha de pertorbar la cicatrització del flap corneal en el cas d’haver estat operat amb la tècnica làser FemtoLasik.

tracking