ACUPUNTURA

Depressió postvacacional

La inserció de les agulles al cos produeix endorfina

Depressió postvacacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada període de vacances, les ciutats es queden pràcticament buides; no hi ha soroll, no hi ha aglomeració. Els oblidats veïns també tenien les seves vacances particulars, gaudint la tranquil·litat de la ciutat. Però totes les coses d’aquesta vida, bones o dolentes, han de passar. A poc a poc tothom es va incorporant al seu lloc de treball. En lloc de tornar amb més ànim, amb més energia després del descans, molta gent més aviat torna amb descoratjament, amb tristesa, fins i tot amb depressió.

La inserció de les agulles en els punts acupunturals de l’organisme millora la circulació de l’energia. En el mateix temps produeix endorfina, que és una morfina natural, així provoca sensació de benestar. Molts pacients es queden adormits, fins i tot roncant, en les sessions d’acupuntura. Quan s’aixequen de la llitera, tenen una sensació com surant pels núvols.

Avui la majoria de les malalties els diem psicosomàtiques. Començant amb els símptomes psíquics com estrès, ansietat, insomni i depressió. Si no els tractem a temps se somatitzen a l’organisme produint úlcera gàstrica, infart cardíac, colitis ulcerosa, asma, etcètera. Per descomptat es poden prendre uns tranquil·litzants, ansiolítics, somnífers, però sense poder evitar els seus efectes secundaris. També es poden practicar tai-txi, ioga, pilates, però es necessita més temps per poder aconseguir els efectes de relaxació. Amb una sessió d’acupuntura es nota de seguida l’equilibri de l’energia i la millora general per continuar aguantant a la feina fins al dia de la jubilació.

tracking