El Grasshopper

El nom es deu al color verd, comú de les llagostes

Grasshopper

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grasshopper (llagosta) és el còctel verd amb gust francès. La història del còctel Grasshopper va lligada a la del restaurant Tujague’s de Nova Orleans, local situat a la cantonada del Madison Street i Decatur Street, un lloc privilegiat del barri francès. El restaurant Tujague va ser fundat a Decatur Street l’any 1856 per Guillaume Tujague i la seva dona, Marie Abadie, un matrimoni francès que va deixar el seu natal Bordeus per buscar una vida millor a l’estat de Louisiana.

Guilliaume Tujague va morir el 1912, poc abans havia venut el restaurant a Philibert Guichet, un jove bàrman que havia anat a treballar al restaurant des de Lafourche Parish, Louisiana. El restaurant més proper a Tujague era el de Madame Begue, a la cantonada de Madison Street i Decatur Street. Aquest conegut restaurant va ser comprat per Philibert Guichet i un empleat de Madame Begue anomenat Jean-Dominic Castet l’any 1914. Els nous amos van canviar ràpidament el nom de Begue per Tujague’s, i l’antic local de Tujague va ser tancat.

El restaurant Tujague’s encara segueix funcionant avui dia i és el segon més antic de la ciutat de Nova Orleans, darrere d’Antoine, local obert el 1840. El còctel Grasshopper (llagosta) va ser creat al nou local del restaurant Tujague’s per Philibert Guichet. Segons explica la història, Guichet va crear aquest combinat per participar en un concurs de còctels celebrat a la ciutat de Nova York. Amb aquest còctel, Guichet va aconseguir el segon premi i des de llavors el Grasshopper va començar a tenir una gran popularitat entre els amants de la cocteleria.

Aquesta història és corroborada per Walter Winchell, locutor de ràdio i periodista que va participar en el concurs com a president del jurat, i també és ratificada per Agradi Roy, en el seu llibre Els restaurants de Nova Orleans. Com és d’imaginar, el nom del còctel es deu al seu color verd, color molt comú a la majoria de les llagostes.

La recepta

1. S’aboquen tots els ingredients en una coctelera amb gel i s’agita enèrgicament durant diversos segons. 2. Posteriorment es cola la barreja que s’ha elaborat en una copa de còctel gelada. 3. S’acaba decorant amb unes fulles de menta i una palleta. INGREDIENTS 1 oz de crema de menta verda 1 oz de crema de cacau blanc 2 oz de crema de llet (nata líquida) gardish nou fulles de menta

tracking