Medicina oriental

Tècniques complementàries: La moxibustió

Al món occidental es practica poc a les consultes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan es menciona la paraula acupuntura de seguida pensem en les agulles, oblidant que hi hagi moltes altres tècniques en aquest camp.

Primerament, el terme acupuntura ja està mal traduït. En xinès significa agulles i moxibustió que calfa els punts amb la planta Artemisa. Es pot aplicar sola o conjuntament amb les agulles.

L’artemisa encesa penetra en profunditat en l’epidermis estimulant els punts de l’acupuntura en lloc de les agulles. Aporta molta energia a l’organisme. Té la mateixa importància que les agulles, sobretot en les malalties Yin i les malalties amb símptomes de fred i insuficiència. Una manera antagònica de cremar al tabac, que crema la superfície.

Em ve a la ment el cas del Dr. Rosado, que divulgava l’acupuntura a la televisió espa-nyola fa molts anys. Un dia explicava que a sobre de la convexitat del cap hi havia un punt molt important. I va posar l’exemple que es podia salvar una persona de ser ofegada en una piscina cremant-lo amb les puntetes de tabac al cap: “Un dia, un pare que es va veure en aquesta situació va salvar el seu fill apagant les cigarretes al cap del nen, fins que va arribar l’ambulància, i el va salvar, tot i que amb cremades de segon grau.” Llavors, tot el món es va posar furiós i va expulsar el Dr. Rosado del plató. Em pregunto, si no ho hagués fet, el nen s’hauria salvat? Era millor un nen mort íntegre o un viu amb una cremada?

Al món occidental es practica poc la moxibustió en la consulta, pot ser per la molèstia del fum. Llàstima que s’hagi perdut una tè

tracking