"Poder treballar amb Cesc Gay a Andorra va ser fabulós"

L’actriu catalana Irene Montalà torna a la televisió amb les sèries, ‘Felix’, #0 de Movistar, i ‘Presunto Culpable’, el thriller de la nova temporada d’Antena 3

"Poder treballar amb Cesc Gay a andorra va ser fabulós"Ruth Franco

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com va ser formar part de ‘Félix’?

Doncs poder treballar amb Cesc Gay a Andorra va ser fabulós, perquè vaig poder viure des d’un altre punt de vista que no coneixia, el país.

Andorra hi juga un paper essencial?

Tant a Félix, com a Presunto culpable, el paisatge i les localitzacions són un personatge més, perquè expliquen i juguen amb l’acció. Són un complement indispensable que creen un ambient que artificialment pot ser difícil d’aconseguir.

Com definiria el seu personatge, una mare qüestionable?

Jo mai jutjo els personatges moralment, més igual si són bons o dolents. Jo miro el seu valor i quina potència tenen dintre de l’acció.

Com va anar el rodatge amb la neu?

Una experiència meravellosa, veritablement. Els actors i les actrius som tot terrenys i ens adaptem a tot.

Repetiria l’experiència?

I tant! El meu personatge és petit i per tant no hi he estat massa, però m’agradaria poder tornar a rodar alguna altra producció al Principat.

Respecte a ‘Presunto culpable’, com es va desenvolupar el rodatge?

També m’ho vaig passar genial, tot i que no tenia massa escenes amb la resta del repartiment. Vaig descobrir noves persones, i sobretot treballar al costat de Miguel Ángel Muñoz va ser molt divertit. A les nits jugàvem plegats a jocs de taula a l’hotel i així ens desemboiràvem de la feina.

Com ha compaginat els rodatges amb la maternitat?

Indubtablement he reduït el nombre de treballs. Ara que soc mare no puc seguir el ritme que portava abans.

L’oferta de treball també li ha minvat?

Ja tinc una edat i comença a baixar la demanda, però no em puc queixar.

A què creu que es deu aquesta davallada?

Fer-se grans per a les actrius és més difícil que per als homes. Això es deu que nosaltres indubtablement anem lligades a un procés de sexualització de la imatge on l’edat avançada no té cabuda. Tot va lligat a la figura.

On la veurem en el futur?

Doncs ara tinc entre mans dos treballs per a televisió i, espero, si hi ha segona temporada de ‘Presunto culpable’, ser-hi.

tracking