L'acupuntura i el tabaquisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No conec l’estadística, però em sembla que a Andorra hi ha més fumadors que a Barcelona. Tant davant de les botigues, a les terrasses dels bars restaurants, a les parades d’autobusos, fins i tot corrent pels carrers, sempre es troba la gent amb una cigarreta encesa entre els dits.

Per què la gent aquí fuma tant? Pel preu barat? Per l’avorriment? Per l’estrès i ansietat augmentant dies rere dies? Tenia una amiga que fumava per no engreixar. Sigui per un motiu o un altre, un cop enganxat amb el tabac ja serà difícil de desenganxar per la nicotina i altres additius en les cigarretes.

Al principi els cigarrets semblen que et relaxen. Però després ja no donen aquesta sensació plàcida. Si intentes deixar-los, et donaran molta més ansietat.

Tothom sap que el tabac danya seriosament l’organisme. La nicotina contrau un 27% dels vasos sanguinis, així arribaran menys aliments i defensa als òrgans, sobretot al sistema respiratori: els bronquis. Els pulmons. Així els fumadors tindran més possibilitat de contraure bronquitis, emfisema, bronquièctasi, asma, càncer pulmonar.

Per deixar de fumar es necessita molta voluntat. La persona s’ha de mentalitzar de deixar de fumar per sempre, és com acomiadar un amic d’anys. Mai més tornar a tocar els cigarrets, els purs, la pipa, ni en una festa, una cerimònia. Perquè la primera cigarreta que fumes ensorrarà tota voluntat de ferro i tornaràs a fumar com un desesperat. Per deixar de fumar crea molta ansietat que cal superar-la a poc a poc. L’acupuntura et pot ajudar disminuint l’ansietat i així serà més aguantable.

tracking