medicina oriental

Una malaltia freqüent: la ciàtica

La ciàtica és el nervi més llarg del cos humà, que s’estén des de la zona lumbar, baixant per la cama, a vegades per la dreta o esquerra o també pels dos costats, fins als dits del peu

Una malaltia freqüent: la ciàtica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes vegades els pacients em venen queixant-se: “doctor, tinc l’asiàtica,” i em miren amb un to acusador. Doncs no, aquest tipus de dolor no té res a veure amb Àsia, sinó amb una inflamació del nervi ciàtica de la cama.

La ciàtica és el nervi més llarg del cos humà, que s’estén des de la zona lumbar, baixant per la cama, a vegades per la dreta o esquerra o també pels dos costats, fins als dits del peu. Les causes poden ser per una hèrnia discal, una artrosi, una estenosi de la columna, moltes vegades amb un rerefons de nerviosisme, o per una influència climàtica. La qüestió és que el nervi està afectat, es manifesten amb dolor, formigueig, adormiment. També moltes vegades és un agreujament de la lumbàlgia, així li’n diem una lumbociàtica.

És una malaltia bastant freqüent avui, potser perquè no cuidem prou la nostra esquena. Acostumem a dormir en un llit massa tou, aixequem pes inadequadament, treballem massa hores amb l’ordinador amb mala postura, i sobretot amb estrès.

Els metges receptaran antiinflamatoris, relaxants musculars, cortisones. Al final una intervenció quirúrgica tampoc és una garantia. Com en les lumbàlgies, l’acupuntura pot ser un tractament alternatiu molt interessant. Així que sempre cal considerar-ho abans de l’operació.

tracking