Planteja't la teva autoimatge

L’autoimatge provoca els resultats a la vida

Planteja't la teva autoimatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nostra autoimatge estableix els límits del nostre èxit personal.” Així de rotund va ser el cirurgià plàstic de la Universitat de Colúmbia Maxwell Maltz (mort l’any 1970), quan ho va afirmar davant la multitud universitària americana fa prop de 50 anys. Maltz assegurava que l’home actua, sent i es desenvolupa sempre d’acord amb el que ell s’imagina ser de veritat sobre si mateix i sobre el medi ambient que l’envolta. Resumint les paraules de Maltz, l’ésser humà es comporta i actua al món a partir de l’autoimatge que té sobre si mateix. Potser mai a la vida t’has plantejat la teva autoimatge. Et dono un consell molt important: comença a investigar-te, a indagar en la teva persona, a esbrinar qui ets. Quina autoimatge tens de tu? Com et veus a tu mateix en la teva ment? La teva autoimatge és la conseqüència de la vasta repetició de conceptes que t’han fet creure (positius o negatius) durant la teva vida, i que s’han quedat impregnats al teu inconscient, creant així una autoimatge pròpia. Si t’han dit des de sempre que ets un desgraciat, t’ho creus i et debilites; si t’han fet veure que ets una persona amb qualitats i talents confies en tu. La teva autoimatge provoca els teus resultats a la vida.

Moltes persones diuen que elles tenen una autoimatge sobre si mateixes bona, però la seva vida està plena de projectes que sempre fracassen. Altres remarquen la seva valentia i coratge, però quan els arriba una oportunitat de negoci no l’aprofiten perquè tenen por a fracassar. També se sabotegen. Veritablement, la majoria de tots nosaltres ens enganyem. Diem unes coses sobre nosaltres i en pensem unes altres. I com saber si ens estem enganyant? Només s’han d’observar els resultats que tenim a les nostres vides. No pots aconseguir un lloc de treball com a director d’un banc pensant que tu no tens lideratge; no pots aprovar l’examen de conduir veient-te a tu mateix suspenent; no pots arribar a ser un bon professor d’institut visualitzant-te com un docent buit de talent. No pots arribar als objectius que et proposes quan tu mateix no et creus que tinguis aquelles qualitats que et faran triomfar. Tot objectiu requereix d’unes qualitats personals que faran possible la consecució de la meta proposada. Important: tothom té talents, tothom. La diferència entre els que els mostren i els que no és la seva autoimatge. Gaudeix de tu. Ets un individu meravellós.

JOC A FER:

1. OBSERVA'T DES DE FORA

Pensa en tu mateix, observa’t des de fora i mira com et comportes i actues. Descobreix i escriu la imatge que tens sobre tu. Molt important, sigues honest.

2. DEIXA'T EMPORTAR

Imagina la teva persona amb les qualitats que t’agradaria tenir i escriu-les. Dona’t permís per sentir-te el millor, la màxima expressió de tu mateix.

3. COM DESIGES SER EN EL FUTUR?

Escriu una declaració amb les qualitats que desitges. Cada dia llegeix aquesta declaració en veu alta i imagina’t en possessió d’aquestes qualitats.

tracking