El colze de tennista

Regularment, es veu que passa amb el braç dominant, de vegades també al braç no dominant, fins i tot passa a tots dos colzes en el mateix temps

El colze de tennista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Científicament s’anomena epicondilitis lateral. És una inflamació amb dolor a la part exterior del colze (de vegades també ocorre en la part interior), causada per uns moviments repetitius, forçats, del colze. El dolor es pot irradiar a l’espatlla o al canell. Els passa moltes vegades als tennistes per les seves jugades excessives, per això tenim el nom de la malaltia. Però molta gent pot patir aquesta malaltia amb altres activitats com és el cas, per exemple, d’alguns mecànics o fusters.

Regularment, es veu que passa amb el braç dominant, de vegades també al braç no dominant, fins i tot passa a tots dos colzes en el mateix temps. Per això es creu que hi ha uns factors reumàtics. No és una malaltia greu que pugui fer perillar la vida, però és molesta i impedeix als pacients treballar o practicar esport. En la medicina occidental es recepten antiinflamatoris, corticoides, tractaments fisioterapèutics. També es recomanen unes aplicacions de calor o fred local. Quan passa molt de temps de vegades cal plantejar una operació quirúrgica. A la medicina xinesa es tracta bé amb uns massatges, acupuntura i pegats medicinals. Per accelerar la curació serà beneficiós fer repòs. En l’acupuntura es fan servir unes agulles en els llocs amb més dolor, també es complementa amb moxibustió, electropuntura. Té un efecte ràpid per treure la inflamació.

tracking