MEDICINA ORIENTAL

Les indicacions de l'acupuntura

Periartritis escapulohumeral: al Japó s’anomena aquesta malaltia l’espatlla de 50 anys

Les indicacions de l'acupuntura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Continuem parlant de les malalties reconegudes per OMS per a les indicacions d’acupuntura. Com que es tracta de malalties molt més importants i comunes, en parlarem una per una.

Periartritis escapulohumeral: al Japó s’anomena aquesta malaltia l’espatlla de 50 anys; vol dir que quan les persones arriben a aquesta edat, per disfunció de les hormones o per debilitat de les articulacions, resulta molt fàcil contraure aquesta malaltia. Els succeeix també a molts esquiadors, per exemple, en una caiguda fortuïta, amb l’espatlla estesa. És un dolor al voltant de l’espatlla, tant unilateral com bilateral, amb antecedent traumàtic o no, i moltes vegades s’acompanya d’una limitació dels moviments humerals. El pacient, per evitar el dolor, procura no fer ús d’aquest braç per a les feines quotidianes, i amb el temps l’espatlla s’acaba quedant encarcarada amb una limitació molt acusada del moviment, congelada segons el terme anglosaxó, (frozen shoulder). De vegades, com el reumatisme, pot passar d’una espatlla a l’altra sense tenir cap explicació.

Els traumatòlegs o reumatòlegs normalment acostumen a receptar el mateix: antiinflamatoris, analgèsics i relaxants musculars. Però són medicaments que no acostumen a tenir gaire èxit. És necessari complementar-los amb exercicis de rehabilitació. En el cas de l’espatlla anquilosada, cal considerar, fins i tot, la possibilitat d’una intervenció quirúrgica.

La medicina xinesa prefereix utilitzar unes agulles inserides en certs punts energètics amb escalfament d’artemisa, (moxibustió). I es pot complementar amb uns massatges o amb moviments passius per aconseguir, finalment, una curació molt més ràpida.

tracking