MEDICINA ORIENTAL

Les malalties tractables per l'acupuntura

L'acupuntura accelera la curació de la grip

Les malalties tractables per l'acupuntura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En realitat l’acupuntura pot tractar totes les malalties amb resultats favorables, unes més que d’altres. L’organització mundial de la salut l’any 1979 va elaborar un seguit d’indicacions i de directrius sobre la seguretat de l’acupuntura i la seva efectivitat. Les dades dels estudis recopilats procedeixen principalment de països com ara la Xina, el Japó, Alemanya, Anglaterra... etc. Són els llocs on es van realitzar més investigacions i aplicacions clíniques de l’acupuntura. Aquest mateix any l’OMS va publicar una llista de les malalties, que per la seva evolució i efectivitat, eren recomanades de tractar-se a través de l’acupuntura. Les malalties respiratòries:

Sinusitis aguda, provocat per l'excés de moc i el bloqueig de les obertures paranasals.

Rinitis aguda, que es pot dividir en rinitis al·lèrgiques i no al·lèrgiques.

Refredat comú, ataca el nas, la boca o el pit.

Bronquitis aguda, els nadons i ancians són propensos a patir-la.

Asma, és una malaltia crònica. Es pot produir una crisi d'asma.

Aquest any la grip afecta molta gent, tant a Europa com als Estats Units. Costa molt de treure’s de sobre. Com que la causant és un virus mutant, no hi ha antibiòtics que valguin per curar. En canvi, l’acupuntura com pot augmentar les defenses de l’organisme, accelera molt la curació. Sobretot si es tracta des del primer moment. A vegades es cura de seguida amb pocs tractaments. Les malalties respiratòries freqüentment tenen un factor d’al·lèrgia, que amb l’augment de l’energia proporcionada pel tractament de l’acupuntura també ajuda a superar-les.

Parlem també de les malalties digestives, com ara l’espasme esofàgic, la gastroptosi (caiguda de l’estómac), la gastritis aguda i crònica, l’hiperacidesa gàstrica, l’úlcera i colitis duodenal crònica, el restrenyiment i diarrea, l’ili paralític i el colon irritable. Si reflexionem més a fons, podem descobrir que existeix un factor del nerviosisme darrere de moltes d’aquestes malalties.

Fa molts anys que vaig anar a Nova Delhi de vacances. M’agrada sempre aprofitar les vacances per aprendre coses. Vaig trobar un hospital allà per aprendre ioga. Està clar que les classes de ioga allà són molt més dures que les d’aquí. Per començar, cal netejar bé els nassos amb un tros de gasa i ficar els dits a la gola per fer vomitar. Així l’estómac es queda buit per exercir bé els moviments amb la respiració. El curs era per tractar diabetis, asma i colon irritable. L’acupuntura ajuda a relaxar els pacients segregant endomorfina (una morfina natural de propi organisme) en els tractaments.

tracking