Com tractar els fongs a la pell

El tractament de la pitiriasi versicolor és senzill

Com tractar els fongs a la pell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana passada us explicàvem què és la pitiriasi versicolor cutània causada per fongs. Aquesta setmana acabem d’aprofundir en el tema.

Es poden tenir taques després d’haver fet el tractament correcte?

Sí, és freqüent. Després de la curació les taques poden durar setmanes o mesos perquè la síntesi de la melanina tarda a reiniciar-se novament. És freqüent que el pacient s’alarmi quan veu que després de fer el tractament segueix amb taques. És important saber que això és perfectament normal i freqüent, el que indica infecció activa és la descamació de les lesions, i no la coloració de les mateixes.

Com es tracta?

Amb fàrmacs antifúngics. Poden administrar-se de forma tòpica (gels, cremes, esprais) o bé orals (comprimits o càpsules), en funció de l’extensió, intensitat de les lesions i els tractaments previs. Tots els fàrmacs tòpics o orals s’han mostrat efectius. A major dosi i durada, millors resultats s’obtenen. No hi sol haver diferència en l’efectivitat dels tractaments, però els orals són molt més còmodes de dur a terme.

La infecció pot repetir-se

Les reincidències són molt freqüents en èpoques de calor. Es recomana un tractament senzill de manteniment per limitar el creixement de la població de fongs, com pot ser un gel de dutxa antifúngic.

tracking