Fer front a la menopausa

Els tractaments s’han de consultar amb el metge

Fer front a la menopausa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Durant l’època pre-menopàusica, és a dir, els anys previs a la pèrdua completa de la menstruació i en els 4-5 anys després d’instaurar-se completament, es produeixen una sèrie de canvis que afecten la pell i els cabells de les dones. La pèrdua d’estrògens i progesterona, que formen part dels estímuls de vitalitat per les cèl·lules de la pell de la dona, no són substituïts per cap altre element natural. En els homes es produeix un fenomen semblant, anomenat andropausa, però que no produeix uns efectes tan poderosos a la pell.

Durant la menopausa la dona pot notar un augment de la sequedat cutània, ja que disminueix notablement el sèu natural. No obstant, en les fases inicials de la menopausa pot haver-hi un increment temporal que pot provocar un acne anomenat “de veteranes”, generalment al voltant de la boca i que en ocasions obliga a fer tractament, inclòs en dones amb poc acne durant l’adolescència.

Amb la pèrdua de sèu a conseqüència de la menopausa, no apareix acne però la pell perd lluentor i to natural i es veu més apagada, especialment a la cara, encara que els canvis també són evidents en altres parts del cos. L’escot, els braços i les cames es veuen afectats amb un cert despenjament del teixit adipós.

En la menopausa la pell de la cara tendeix a perdre la fermesa natural degut a la menor fabricació de teixit, fibres elàstiques i col·lagen. Es produeix també una redistribució del teixit adipós que provoca la caiguda de les galtes i l’increment dels solcs naturals al voltant de la boca i els ulls. La pèrdua de massa òssia també condueix a l’aparició de línies, solcs i arrugues en la pell.

Els tractaments s’han de consultar amb el metge per establir un pla anual de tractaments, que siguin fiables i segurs, i que utilitzats de manera adequada i regularment compensin els efectes de la menopausa i l’edat. Làser reafirmant, radiofreqüència, àcid hialurònic o altres productes, permeten canvis facials i donen un aspecte més jovial.

LA MENOPAUSA TAMBÉ AFECTA ELS CABELLS

Als cabells els passa una cosa molt semblant: es tornen més fins, creixen més lentament, es fracturen més fàcilment. Tot això s’agreuja amb tractaments capil·lars com ara tints o planxes. Durant la menopausa hem de plantejar-nos amb més severitat fer alguns canvis d’hàbits: deixar el tabac, mantenir el pes, fer exercici, beure més aigua o prendre el sol amb moderació.

tracking