solidaritat

Un milió d'euros amb braçalets

La Daniela i la Mariona van sortir un dia al carrer amb un cartell i un grapat de polseres amb l’objectiu de vendre-les per ajudar la seva amiga Candela, malalta de leucèmia

Un milió d'euros amb braçalets

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Daniela i la Mariona van sortir un dia al carrer amb un cartell i un grapat de polseres amb l’objectiu de vendre-les per ajudar la seva amiga Candela, malalta de leucèmia. Sense saber-ho, estaven iniciant una cadena solidària que, tres anys més tard, ha aconseguit recaptar un milió d’euros per a la recerca del càncer infantil.

Tot va començar l’estiu del 2013, quan la Carmen, una voluntària del centre, va ensenyar a la Candela, d’onze anys, a fer braçalets per fer-li més suportable el seu ingrés a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Poc després, la nena va anar a passar un cap de setmana a casa seva, a Benicarló (Castelló), i allà va ensenyar a la Daniela i a la Mariona, les seves amigues de tota la vida, que llavors tenien vuit anys, a teixir les mateixes polseres de fil que feia ella a l’hospital.

Quan la Candela va tornar a l’hospital, les dues amigues van decidir seguir teixint les polseres, que van batejar com a candeles en honor a la seva amiga, i vendre-les per aconseguir diners per a l’obra social de Sant Joan de Déu.

En poc temps es van veure desbordades per les peticions de candeles, per la qual cosa van decidir gravar un vídeo en el qual ensenyaven com fer aquestes polseres i animaven tothom a elaborar-les i distribuir-les per recaptar fons. Tres anys més tard es calcula que se n’han venut unes 274.000.

tracking