La roba de la llar de l'Ágatha

De la Prada porta el seu univers de color als llençols

La roba de la llar de l'Ágatha

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més prima, però tan enèrgica i vitalista com sempre, Ágatha Ruiz de la Prada ha presentat la nova col·lecció de roba de la llar. Reconeix que després de separar-se del seu marit fa menys d’un mes, després de trenta anys de relació, no està en el seu millor moment, “vaig fent”.

La dissenyadora madrilenya es refugia en la feina i presenta l’última col·lecció de llençols i tovalloles. Ruiz de la Prada, una de les més veteranes de la indústria tèxtil espanyola, ha aconseguit crear un univers propi ple de color i optimisme, que s’ha traslladat a una vistosa col·lecció de roba de llar. “La roba de casa, sobretot els llençols, tenen una gran importància dins de la meva carrera professional, va ser una de les meves primeres llicències cap a l’any 1986, quan es considerava una bogeria dissenyar fora de la passarel·la”, explica.

Tot i la ruptura sentimental amb el periodista i director del diari El Español, la dissenyadora de 56 anys manté la brillantor a la mirada, una llum que li permet crear dissenys que conviden a ser feliç, “sempre he tingut clar que volia que els meus dissenys arribessin al client, que fessin feliç a tanta gent com sigui possible, que estiguessin en totes les cases”. La dissenyadora, que remarca que detesta el color negre, va començar la seva carrera en un soterrani del carrer Marquès de Riscal els anys de la Moguda madrilenya. Va ser llavors quan va començar a fer llençols per a la firma El Burrito Blanco. “Però em vaig avançar, encara no existia la cultura de comprar llençols creats per un dissenyador.”

Anys després, Ágatha Ruiz de la Prada va tornar a reprendre el disseny de la roba de casa, “una època en la qual vam vendre milions de jocs de llençols i tovalloles, però va arribar la crisi i es va acabar”, comenta.

tracking