OIRDINO

L’ArtCamp tanca amb una crida per la pau

El projecte va reunir 16 artistes de diferents països, entre els quals cinc creadors refugiats

Tots els participants de l’Art Camp 2025 amb el seu diploma.AGÈNCIES

Publicat per
Rúben Lemos
Ordino

Creat:

Actualitzat:

L’ArtCamp va finalitzar ahir la novena edició, amb la inauguració d’una exposició col·lectiva a l’Era Rossell i un missatge en favor de la pau, la diversitat cultural i la sostenibilitat. La mostra, que es podrà visitar al llarg del mes de juliol, reuneix les obres creades durant aquesta trobada internacional d’artistes, que des del 2008 se celebra cada dos anys a Ordino i que enguany ha reunit setze participants de diferents països i cultures.

Etiquetes:

Durant l’acte, cinc dels participants van llegir un manifest en el qual es comprometien, a través de l’expressió artística, a promoure “una societat pacifica i harmoniosa per a les generacions futures” i a “usar la imaginació per trobar un camí que apropi diferents cultures, preservant la diversitat”.

El projecte, organitzat amb el suport de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (CNAU), ha reunit aquest any creadors provinents de països tan diversos com Malta, França, Iran, Israel, Palestina, els Emirats Àrabs i Portugal. Durant alguns dies, els participants han compartit experiències i han treballat plegats inspirats pel paisatge d’Ordino, amb la voluntat de fer de l’art un llenguatge comú per a la convivència i la comprensió mútua.

Segons Mònica Armengol, consellera de Cultura, “la bellesa natural d’Ordino ha estat font d’inspiració per als artistes”, als quals va agrair “el treball intens fet al llarg d’aquests dies”. Igualment, Salomó Benchluch, president de la CNAU, va destacar en el seu discurs la importància de posar en comú “la bellesa i la diversitat del món”.

“Tot i que sigui difícil d’imaginar, enguany hem agrupat artistes d’Iran, Palestina, Israel i Síria”
Sumra Sallis, Col·laborador d’ArtCamp

L’ArtCamp, que ja ha acollit més de 250 artistes de més de 100 països des que es va iniciar a Andorra, ha tingut en aquesta edició una presència destacada d’artistes de territoris en conflicte. Segons Sumra Sallis, un dels organitzadors, “l’objectiu del projecte és reunir creadors de diferents parts del món, especialment de països en conflicte. Tot i que sigui difícil d’imaginar, enguany hem agrupat artistes d’Iran, Palestina, Israel o Síria que han treballat plegats i amb respecte”.

També s’ha fet èmfasi en la presència de cinc artistes refugiats, posant en relleu el paper transformador i inclusiu de l’art com a eina per a la reconciliació.

L’exposició col·lectiva amb les obres creades durant la trobada es podrà visitar a l’Era Rossell fins al 31 de juliol.

tracking