ANDORRA LA VELLA
La calçotada popular de Valls reparteix mig miler de racions
La cònsol menor celebra que la trobada es continuï organitzant

Repartiment de racions.
Un total de 500 racions. Aquesta és la quantitat de menjar que s’ha repartit durant la calçotada popular d’Andorra la Vella. Una calçotada que van començar a preparar des de primera hora del matí els membres de la Societat Agrícola i de la Secció de Crèdit de Valls amb la col·laboració de la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella, i que va celebrar-se a l’aparcament Centre Ciutat Busos (Prada Casadet).
L’activitat, de fet, s’emmarca en l’agermanament entre la capital andorrana i Valls, que va començar l’any 1967 i que inclou un intercanvi gastronòmic entre les dues localitats. D’aquesta manera, cada any, mentre Andorra acull la calçotada, l’any següent Valls celebra una escudellada a càrrec de la Confraria d’Escudellaires de la capital. De fet, la relació entre la parròquia d’Andorra la Vella i Valls va començar a mitjans dels anys seixanta, fruit de l’interès dels sectors gastronòmics i de l’hoteleria per promocionar-se i establir intercanvis.
Els calçots, que es podien adquirir mitjançant tiquets al preu de vuit euros, comptaven amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i van acompanyar d’una terrina de salsa romesco, un pam de botifarra sense gluten ni lactosa, una llesca de pa, vins DO Tarragona i un pitet commemoratiu de la jornada.
“Per a nosaltres és molt important que la calçotada es continuï organitzant. Tothom espera que cada dos anys pugi la gent de Valls. És un intercanvi gastronòmic que fa comunitat”, va remarcar la cònsol menor, Olalla Losada.
ENCARA NO HI HA PROJECTE PER AL MUSEU NACIONAL
Losada va confirmar que, de moment, el Govern no ha presentat cap projecte ferm al comú per emplaçar el Museu Nacional al terreny comunal de l’antiga plaça de braus. “Hem tingut algunes converses per demanar-los aquesta idea, però per poder valorar-la, necessitem que estigui ben redactada i amb un projecte ferm”, va apuntar.