SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Fira del vehicle d’ocasió torna amb més espai per a l’exposició

La consellera de Turisme creu que pot ser un bon remei per a l’estancament del mercat

Judith López i Anna Majoral en la presentació d’ahir.

Judith López i Anna Majoral en la presentació d’ahir.C. G.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La sisena edició de la Fira del vehicle d’ocasió de Sant Julià de Lòria tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny a la zona de la Borda Huguet. Enguany, a petició dels concessionaris participants, la fira s’ampliarà a la zona blava del nou vial i a l’aparcament del Benestar, incrementant la capacitat d’exposició de 150 a 250 vehicles. “Per a nosaltres és molt important perquè és una alternativa i una activitat més que dona moviment a Sant Julià”, va explicar la consellera de Turisme, Judith López, en el marc de la presentació d’ahir. Així mateix, va afegir que “els restauradors ho agraeixen perquè hi ha molta gent d’arreu del país que ve” expressament a la celebració de la fira. A la roda de premsa també es va recordar que la fira no només aplega cotxes, sinó que també alguna moto –tot i que no sigui l’habitual– i autocaravanes, a causa de l’auge del sector i la creixent demanda dels assistents, que cada vegada busquen més ofertes en l’esdeveniment.

“La fira és molt important perquè és una alternativa i una activitat que dona moviment a Sant Julià”Judith López, Consellera de Turisme

De la mateixa manera, i després que en una entrevista el president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Pere Betriu, hagués manifestat que el sector de la venda de vehicles està estancat, la consellera va comentar que “la fira pot ser un revulsiu i una manera de tornar a vendre vehicles”. De fet, va recordar que en la darrera edició es van vendre una cinquantena de turismes i va afirmar que aquest any, “com a mínim, s’igualaran les xifres”.

Així doncs, amb l’esperança que el bon temps sigui un acompanyant més, la cap de Reactivació Econòmica, Anna Majoral, va explicar que, a més de l’exposició de vehicles dels 25 concessionaris participants, també hi haurà actuacions musicals a càrrec del grup Vibrand per amenitzar la vetllada. Un any més, Cadena Pirinenca emetrà el programa en directe amb entrevistes als visitants i als concessionaris que participen en l’esdeveniment. Igualment, l’Associació Andorrana de Vehicles Antics tindrà un espai d’exposició a la zona de lleure. Pel que fa al servei de restauració, aquest any s’ha apostat per un restaurant lauredià, a diferència de l’any passat, quan només es va oferir un servei de refrigeri i de barra. A més, hi haurà la presència de l’entitat bancària Creand, que oferirà serveis d’assessorament, finançament i assegurança per a aquells assistents que es decideixin a realitzar una compra.

Quant a les dimensions de l’emplaçament, Majoral va destacar que aquest any “hi ha hagut més gent que ha sol·licitat participar, però l’espai és el que és”, tot i que any rere any “s’ha anat ampliant” per donar cabuda a la creixent demanda que sorgeix amb cada edició. No obstant això, la cap va mostrar la seva satisfacció amb els negocis participants “perquè abans era una fira on havíem d’anar darrere del sector i ara és a l’inrevés”, ja que “hi ha concessionaris que esperen a la fira per oferir els seus preus d’oferta”. En últim lloc, va recordar que l’horari de l’esdeveniment serà dissabte de 10 a 20 hores i diumenge de 10 a 19 hores, i que la celebració de la fira no tindrà cap afectació en la capacitat dels pàrquings de la parròquia ni en la circulació per les vies urbanes.

tracking