Literatura

La biblioteca d’Encamp reprèn el taller d’escriptura creativa amb Elena Aranda

La primera de les sessions ha comptat amb 16 inscrits

Taller d' escriptura creativa

Taller d' escriptura creativa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La biblioteca comunal d'Encamp ha acollit la primera de les sessions del taller gratuït d'escriptura creativa a càrrec de la formadora i assessora literària, Elena Aranda, la qual ha comptat amb 16 inscrits. L'activitat es divideix en quatre sessions que, amb la primera completada, es reparteixen entre el 27 de maig, i el 3 i 10 de juny, de les 19 a les 21 hores.

Cal destacar que, tot i haver començat el taller, aquelles persones que vulguin participar en qualsevol de les tres pròximes sessions es poden inscriure posant-se en contacte amb la biblioteca.

El taller està adreçat a totes aquelles persones que els agradi la literatura en general i l'escriptura en particular, tant si tenen experiència com si són principiants. Al llarg de les sessions, els inscrits aprendran, o desenvoluparan la base que puguin tenir, a expressar emocions a través de la creació literària amb tècniques elementals per poder construir un relat. A més, es combinaran les explicacions teòriques amb tasques pràctiques i s'oferirà material per analitzar composicions literàries de referència.

Elena Aranda és una professional del món editorial i té anys d'experiència en la composició i revisió de texts narratius en diferents formats literaris. A més, destaca com a formadora en escriptura creativa, escriptura creativa i creació de projectes literaris. Ha treballat, entre altres, en les seccions de cultura de diverses publicacions, i fa escassos dies, concretament el passat 30 d'abril, va ser una de les premiades en el 27è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, com a guanyadora en la categoria 'Recull' gràcies al seu trebal 'Desescalada'.

Pel que fa al contingut de les quatre sessions del taller d'escriptura literària, en aquestes es treballarà per donar resposta a qüestions sobre com escriure sobre una emoció o un sentiment, com expressar estats emocionals sense caure en els tòpics més freqüents, com plasmar un sentiment sense veure's afectat per l'estat emocional, i com aconseguir que un lector s'identifiqui amb les emocions descrites. De fet, la primera de les sessions ha deixat moments d'allò més divertits i creatius, amb Aranda apostant per la dinamització i la participació activa de tots els presents.

Sigui des de l'escriptura terapèutica o des de la creació de ficció, es repeteix la dificultat de reflectir les emocions o els sentiments per escrit. Saber expressar les emocions de manera correcta i proporcionada ajudarà a presentar escrits que connectin amb un mateix i amb els lectors.

tracking