ANDORRA LA VELLA

Els autors de les pintades guardaven més de 300 pots d’esprai

Agents de circulació comunals van interceptar els dos joves, un dels quals menor d’edat, la nit de dimarts a l’aparcament de Prat de la Creu

El material el guardaven en un cotxe estacionat al pàrquing.

El material el guardaven en un cotxe estacionat al pàrquing.Comú AV

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Un cotxe estacionat a la segona planta de l’aparcament comunal de Prat de la Creu era el magatzem on guardaven més de 300 pots d’esprai els dos autors de les pintades que han afectat especialment el citat pàrquing i per les quals ja havien estat controlats amb anterioritat. Són un jove de 18 anys i un menor d’edat que dimarts pels volts de les onze de la nit agents de circulació van tornar a enxampar a l’aparcament, descobrint el vehicle que usaven per deixar els pots de pintura i d’altres estris i que també haurien fet servir, segons el comú, per amagar-se després de perpetrar les bretolades. Els treballadors comunals van avisar la policia, que va procedir a un nou control dels nois –al major d’edat ja se li havia instruït una sanció per una contravenció penal per danys per les pintades– i a comissar tot el que guardaven al vehicle. Una de les qüestions que s’han de determinar és la procedència del material trobat (l’habitual que s’empra per a fer grafits), si era comprat o no.

Els dos joves tenen un historial molt recent d’infraccions contra el patrimoni. El que és major d’edat, de tot just 18 anys, va ser detingut a principi de mes perquè en connivència amb el menor va entrar fins a quatre vegades en un restaurant d’Andorra la Vella per endur-se la caixa enregistradora, menjar i elements decoratius del local. També hauria accedit a l’escola bressol de Santa Coloma per sostreure material electrònic després de forçar la porta d’entrada. La policia va explicar llavors que s’havia pogut recuperar part del material sostret en els dos casos i que s’investigava la presumpta implicació en altres delictes.

El comú ja va informar dimarts que havia decidit denunciar els actes vandàlics del cap de setmana, a més d’incrementar els recursos humans dedicats a la vigilància dels equipaments públics i instal·lar més càmeres de seguretat a l’aparcament comunal. Precisament fruit de les rondes de vigilància per evitar nous episodis d’incivisme es va interceptar de nou els dos joves. La corporació ha optat per destacar de manera molt notable la tasca dels agents de circulació en aquest episodi i ahir va difondre a les xarxes socials la trobada que el cònsol major, Sergi Gonzàlez, i el conseller de Circulació, Xavier Surana, van mantenir amb els comandaments i els agents que van fer la intervenció per tal de felicitar-los per “la bona feina”. En el comunicat difós al matí per explicar l’actuació la corporació va manifestar que “es confia que la justícia actuï amb la màxima diligència i fermesa per continuar garantint la seguretat i la tranquil·litat al país”. També va ser interpel·lat sobre la qüestió el ministre portaveu, Guillem Casal, que va instar a tractar la qüestió amb “cautela, respecte i sensibilitat” en tractar-se de joves en una situació social complexa.

ELS FETS

1 VANDALISME, DESCOBERTA I CONTROL

Els dos joves van ser controlats per les pintades en equipaments el cap de setmana i al major d’edat se li va instruir una sanció per una contravenció penal.

2 INTERCEPTATS PER AGENTS DE CIRCULACIÓ

Dimarts pels volts de les onze de la nit agents de circulació els van tornar a enxampar a l’aparcament de Prat de la Creu, on guardaven caixes d’esprais.

3 IMPLICATS EN FURTS AMB FORÇA A LA CAPITAL

Els mateixos dos nois van protagonitzar furts amb força en un restaurant de la capital i a l’escola bressol de Santa Coloma fa pocs dies.

tracking