González defensa els esdeveniments, però amb “nous conceptes”

El cònsol major respon a les crítiques de l’oposició de voler eliminar activitats

Visitants i el cònsol major a la fira, ahir.

Visitants i el cònsol major a la fira, ahir.AGÈNCIES

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La novena edició del Mercat de la Vall va arrencar ahir amb una trentena de paradistes. El cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, va ser l’encarregat d’inaugurar la fira situada al centre històric de la parròquia i va aprofitar l’ocasió per mostrar la voluntat de mantenir esdeveniments com el Mercat de la Vall i apostar per tirar endavant cites que sorgeixin del teixit empresarial. El cònsol major va afirmar, davant les crítiques de l’oposició perquè s’eliminin esdeveniments, que “no traurem esdeveniments, no traurem cohesió de la comunitat, que és el que ens critiquen, tot el contrari”. González va considerar que certs esdeveniments s’han de consolidar i també “s’han de crear nous conceptes”. Així, va destacar que en els cinc mesos que porten al comú han “escoltat molt els comerciants, la ciutadania, per veure quines necessitats tenien”, i va exemplificar amb la Festa de la Primavera, el concurs de la qual ha quedat desert i que s’aposta per reconduir de cara al mes de setembre. El cònsol va afegir que es va presentar el full de ruta comunal als comerciants de Riberaygua i Travesseres i se’ls va anunciar un “projecte que s’inaugurarà al juny” en aquesta zona, un projecte que “tindrà molt ressò per a la ciutadania d’Andorra la Vella, però també serà un pol d’atracció turística” i que ha sorgit de la ciutadania. No n’ha volgut, però, detallar cap aspecte més. Pel que fa a les crítiques dels consellers, va manifestar que “les acceptem”, però va puntualitzar que en comissió ja es va comentar que per “timings” no es podia tirar endavant el Xocofest i, pel que fa a l’Andorra la Vella en Flor, va exposar que amb les dades que els van facilitar els tècnics van veure que “no era un esdeveniment que s’havia consolidat pel cost que tenia”. En aquest sentit, González va explicar que entre la Fira de la Primavera, el Xocofest i l’Andorra la Vella en Flor s’invertien 350.000 euros.

“No volem treure esdeveniments, no volem treure cohesió, tot el contrari”
Sergi González, Cònsol major

Una de les novetats de la nova edició del mercat és que els visitants que facin una despesa superior a 10 euros podran participar en el sorteig d’un dinar al restaurant col·laborador del mes. El mercat hi serà cada primer dissabte de mes oferint productes artesanals i de proximitat. Tornen a amenitzar la cita animacions itinerants de diferents temàtiques que recorreran els carrers del centre històric a les 18.30 hores. De la mateixa manera, la mostra manté l’oferta de tallers, a les 12 i a les 17 hores, organitzats pels paradistes que participen en el mercat. En paral·lel, aquesta edició també recupera el Mercat de la Vall Menuts, una activitat adreçada a infants perquè els participants juguin a fer de paradistes a la zona dels jardins de Casa de la Vall entre les 12 i les 20 hores.

“Hem escoltat els comerciants i la ciutadania per veure les necessitats”
Sergi González, Cònsol major

La capital va estrenar ahir una segona fira, A Dues Rodes, un nou esdeveniment que impulsa el comú i que gira al voltant de la moto. L’activitat, que se celebra a l’antiga plaça de braus fins avui, vol potenciar el comerç del ciclomotor en plena temporada primaveral, aprofitant l’arribada del bon temps. La fira compta amb un total de sis concessionaris de motos, que exhibeixen els seus vehicles, i inclou un circuit de motos elèctriques per als petits.

tracking