ORDINO

Cinc-cents escolars, a la Fira del Bestiar

L’esdeveniment s’allargarà tot el cap de setmana amb la subhasta de dues vaques de raça bruna de demà com a principal atractiu

Cinc-cents escolars a la Fira del Bestiar

Cinc-cents escolars a la Fira del BestiarComú d'Ordino

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

Uns 500 alumnes de primària de diverses escoles del Principat van passar ahir per l’escenari principal de la Fira del bestiar d’Ordino, instal·lat a l’aparcament del camp de la Tanada. L’activitat s’allargarà tot el cap de setmana als carrers del poble i a l’era Rossell, fins demà. Els infants hi van arribar per grups i van ser rebuts pel cònsol menor, Eduard Betriu, i els guies de medi ambient i agricultura, que els van explicar les diferents races de bestiar equines i bovines.

Al mateix temps, la canalla va poder prendre contacte directe amb el bestiar exposat: eugues, pollins, vaques, vedells, toros, ovelles, galls i gallines, principalment. Les visites dels escolars es van fer durant tot el dia i complien un dels propòsits en la recuperació d’aquesta fira tradicional que es va reprendre ara fa quatre anys per reivindicar la importància del sector primari. Ahir al matí també es va deixar a disposició dels veïns tres sacs de compost per a qui en necessiti per a horts i jardins domèstics.

La inauguració oficial de la Fira del bestiar serà avui a les deu del matí amb la presència de les autoritats. Durant els dos dies tindran lloc els actes tradicionals, com ara el concurs nacional i parroquial i les subhastes de bestiar, a més de les diferents actuacions programades per al públic familiar. La principal novetat tindrà lloc demà al matí amb el concurs d’allioli de codony i la subhasta de vaca bruna per a restauradors i carnissers.

La subhasta de dues vaques de raça bruna adreçada a la restauració i als carnissers és una iniciativa que va sorgir de la taula de ramaders, una trobada que tradicionalment se celebra uns dies abans de la fira per preparar totes les seccions. Aquests dos exemplars serviran per promoure la carn de qualitat que es produeix a la parròquia d’Ordino. La carn de la subhasta prové de dues explotacions que han obtingut el reconeixement de segell de la Reserva de la Biosfera, les cases ramaderes Cal Cametes, de la Cortinada, i Cal Saboyano, d’Ordino. Un 10% de la recaptació d’aquesta subhasta es destinarà a la Fundació Nostra Senyora de Meritxell.

DINAMITZAR LA PARRÒQUIA

D’altra banda, amb la voluntat de dinamitzar l’activitat de la parròquia, la fira es complementarà amb activitats culturals i artístiques, com ara l’espectacle del grup folklòric Lous Cadetouns o el ball de L’última Ossa d’Ordino, a càrrec de l’Esbart Valls del Nord. A més, l’edició també acollirà una demostració d’oficis artesans que tindrà lloc a Casa Rossell, en què participaran cinc professionals provinents de Catalunya. La programació i els horaris es poden consultar a través del web de la corporació.

Els infants van ser els protagonistes de la Fira del bestiar.

Els infants van ser els protagonistes de la Fira del bestiar.COMÚ D’ORDINO

tracking