ESCALDES-ENGORDANY

Sis joves en situació de risc social es formaran al comú gràcies a l’Okupa’t

El programa ha acollit 35 nois i noies des que va posar-se en marxa l’estiu del 2021

Lliurament de diplomes de l’Okupa’t de l’any passat.

Lliurament de diplomes de l’Okupa’t de l’any passat.COMÚ D’ESCALDES-ENGORDANY

detail.info.publicated
Escaldes-Engordany

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Acció Social del comú d’Escaldes-Engordany posa en marxa la sisena edició del programa sociolaboral Okupa’t, que enguany compta amb la participació de sis joves. El programa va adreçat a joves d’entre 16 i 20 anys de tot el país que actualment no tenen activitat acadèmica ni laboral.

A partir d’avui, els sis joves, tres dels quals menors d’edat, faran tres dies de formació que se centraran en els riscos laborals, la manipulació d’aliments, primers socors cívics i coneixeran els diferents departaments del comú on treballaran a posteriori. Amb tot, els joves també se sotmetran a una revisió mèdica completa. A partir d’aquí, durant les quatre setmanes del mes de maig, els participants s’endinsaran en les dinàmiques de treball dels quatre departaments comunals que hauran triat prèviament, com ara circulació (parcs, jardins i Pingo), gent gran (suport administratiu i educadors), cultura (auxiliar biblioteca i CAEE), medi ambient (jardineria, deixalleria, camins i inspectors), infància, Ràmio (ecoguarda), esports (manteniment del Prat del Roure) i serveis (neteja de carrers).

Una vegada finalitzat aquest procés, durant el juny, els sis joves estaran treballant més detingudament en el departament que els hagi agradat més. En cadascuna de les fases, un tècnic farà un seguiment del jove i del departament on està treballant per fer una valoració i detectar habilitats i aspectes a millorar. Tots els participants de l’Okupa’t disposaran d’un contracte de treball de quaranta hores setmanals (els menors tindran els trenta minuts de descans per jornada laboral tal com marca la llei laboral) i rebran el salari mínim interprofessional.

Amb tot, els joves que superin aquests dos mesos de programa, a més de rebre un diploma que ho acrediti, tindran l’opció de continuar la seva relació amb el comú durant el juliol i l’agost. En aquest punt, cal ressaltar la col·laboració, un any més, de Carisma, que ha entregat 5.000 euros per pagar els salaris dels joves. Fins a la cinquena edició, el programa Okupa’t ha acollit fins a 35 joves, algun desl quals ha acabat sent contractat com a eventual. Okupa’t és un projecte de preparació sociolaboral per a joves en situació de risc social o problemes sociofamiliars i amb dificultats per accedir al mercat laboral, perquè han deixat els estudis i no tenen experiència professional.

tracking