VALL CENTRAL

La capital i Escaldes impulsaran una línia de bus interparroquial

Els cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ahir.

Els cònsols d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ahir.COMÚ D’ANDORRA LA VELLA

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany posaran en marxa una nova línia d’autobús que connecti les dues parròquies. La proposa forma part del pla estratègic de col·laboració entre els comuns, amb què els cònsols Sergi González i Rosa Gili volen unir esforços per tirar endavant diverses iniciatives en favor dels ciutadans de la vall central. El calendari per desplegar la interconnexió del transport comunal encara no s’ha fitxat. Tot i això, la voluntat és que abans de final d’aquest any el projecte estigui avançat.

En la reunió que els representants de les dues parròquies van mantenir ahir al comú de la capital, González i Gili també van abordar altres projectes de col·laboració, com ara la interconnexió de les xarxes d’aigua potable, en què ja s’han fet avenços gràcies al protocol d’intencions signat al maig, la gestió conjunta dels aparcaments i la mancomunació de la recollida de residus. Les autoritats van destacar la bona sintonia i predisposició per desplegar el pla estratègic.

Una de les primeres actuacions que ja s’han impulsat conjuntament és la senyalització de dos dels punts més concorreguts de la xarxa viària a la vall central: la rotonda del Quilòmetre Zero i el pas de vianants del carrer de la Unió, que marca el límit territorial entre Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L’objectiu de la senyalització –els nius d’abella de color groc pintats al terra– és evitar que els vehicles s’hi aturin. Es tracta, doncs, de prevenir els embotellaments a la zona i garantir la seguretat dels vianants.

Les autoritats comunals han acordat un calendari de trobades per mantenir una comunicació fluïda i periòdica. Les reunions no només interpel·laran els mandataris. També s’han programat jornades de treball amb els tècnics de totes dues administracions amb l’objectiu de fer avançar l’agenda conjunta implicant-hi els treballadors.

La idea de mancomunar serveis i fer més estreta la cooperació institucional no és nova. Diverses propostes de col·laboració entre comuns han estat defensades des de fa dècades per les forces polítiques més representatives.

Pel que fa a l’enllaç de les xarxes d’aigua, els treballs podrien començar el 2025. La interconnexió només s’activaria en situacions d’emergència en una de les dues parròquies. Seria útil, per exemple, en un episodi semblant al que va patir Escaldes arran de l’esllavissada a la conca de Claror de l’estiu del 2015, en què Capesa va haver de tallar l’aigua tres dies.

L'ACORD

1. UNA LÍNIA DE BUS PER UNIR LES DUES PARRÒQUIES

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany volen posar en marxa una nova línia d’autobús per unir les dues parròquies. La voluntat dels cònsols és que el projecte estigui avançat abans del 2025.

2. SENYALITZACIÓ AMB NIUS D’ABELLA

Una de les primeres actuacions conjuntes és la senyalització de la rotonda del Quilòmetre Zero i del pas de vianants del carrer de la Unió amb nius d’abella. L’objectiu: evitar embotellaments.

3. SINTONIA PER DESPLEGAR EL PLA ESTRATÈGIC

Les dues administracions estan disposades a unir esforços en aquest mandat per tirar endavant diverses iniciatives de cooperació en favor dels ciutadans de la vall central.

tracking