ENCAMP

El comú d'Encamp estudiarà posar en marxa la comissió de personal aquest any

El pressupost participatiu reservarà 20.000 euros a propostes fetes pels joves

Sessió d’ahir del consell de comú.

Sessió d’ahir del consell de comú.Comú d'Encamp

detail.info.publicated
Encamp

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp estudiarà crear aquest any una comissió de personal. Ho va explicar la cònsol major, Laura Mas, en la roda de premsa posterior al consell de comú celebrat ahir a la tarda. Per la seva part, el grup de la minoria va reclamar a la majoria, en el torn de precs i preguntes, que es posi en marxa aquest mecanisme de participació dels treballadors, previst en l’ordinació de la funció pública, aprovada l’octubre de l’any passat. Mas va recordar que el comú, en el darrer mandat, va tirar endavant algunes propostes fetes per la plantilla, com ara la jornada intensiva en períodes de vacances escolars.

D’altra banda, el comú va aprovar un nou reglament per a la creació del consell de joves. El document preveu incloure mecanismes de seguiment de les opinions i el benestar subjectiu dels adolescents, que permetin als responsables públics d’identificar els seus problemes i expectatives, i també als responsables públics traslladar consultes per al desenvolupament de projectes adreçats als joves. “Hem impulsat la creació del consell de joves, seguint el bon funcionament del consell d’infants, amb la finalitat de poder identificar les seves necessitats i les seves expectatives tant pel que fa al seu benestar subjectiu com quant a l’interès públic”, va explicar Mas. El pressupost participatiu inclourà una partida de 20.000 euros, que serviran per destinar-los a projectes que puguin néixer del consell de joves de nova creació.

El consell es reunirà en sessió plenària dues o tres vegades l’any i estarà format per 12 joves escollits entre els alumnes de segona ensenyança i representants comunals. La presidència correspondrà al cònsol o conseller en qui delegui, una persona representant del centre educatiu de segona ensenyança de la parròquia, un tècnic de Joventut, que exerceixi les funcions de secretaria, amb veu, però sense vot, qui ocupi la conselleria de Joventut i un conseller de cada grup de la minoria que hi hagi en cada moment en el si del consell de comú.

El reglament entrarà en vigor ben aviat, i es preveu que la sessió constitutiva es pugui dur a terme abans que acabi aquest curs escolar. “Aquest reglament de funcionament del consell de joves del comú d’Encamp representa un pas vital pel que fa a les polítiques de joventut i, també, de participació ciutadana”, va assegurar, per la seva banda, el conseller de Cultura, Infància i Joventut, Joan Sans

+

APORTACIÓ A LA PURITO

El comú renova la col·laboració amb La Purito durant quatre anys més. El contracte preveu una aportació directa anual de 30.000 euros.

REPRESENTANTS A GASOPAS

En la sessió també van aprovar-se els nous representants del comú al consell d’administració de Gasopas.

tracking