Urbanisme

Ordino amplia 6 mesos més la moratòria de llicències urbanístiques

La decisió respon a la necessitat de disposar d'un temps addicional per a revisar totes les al·legacions presentades amb relació al POUP

Els cònsols i els consellers d'Ordino

Els cònsols i els consellers d'OrdinoM.R.

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Ordino ha decidit prorrogar per sis mesos més la suspensió d'atorgament de noves llicències urbanístiques. Una decisió que s'ha pres durant la sessió de consell de comú d'aquest dijous i que, tal com ha exposat la cònsol major ordinenca, Maria del Mar Coma, respon a la necessitat de disposar d'un temps addicional per a revisar totes les al·legacions presentades pels ciutadans amb relació al Pla d'Urbanisme. "Amb el temps normal no n'hauríem tingut prou per fer les modificacions necessàries de manera adequada. Per això, la nostra intenció ha estat ampliar aquesta suspensió per poder continuar treballant de manera que tots estiguem satisfets amb el resultat del Pla d'Urbanisme" ha assegurat, Coma, qui també ha puntualitzat que, de cara al novembre, aquesta pròrroga ja no es podrà ampliar més un cop hagi finalitzat.

Coma, qui ha admès que el comú treballa a contrarellotge, ha explicat que una vegada hagi conclòs aquesta pròrroga, tota la documentació s'haurà de lliurar a la Comissió Tècnica d'Urbanisme (CTU). Amb tot, la mandatària comunal ha reiterat que aquest procés no significa estar fent marxa enrere amb relació al nou Pla d'Urbanisme. "Preval tot allò que vam dir. Preval la protecció a l'entorn i la qualitat que hem tingut des que vam fer aquesta suspensióó" ha deixat clar, Coma. Ara bé, la cònsol major ha comentat que sí que s'hauran de modificar una sèrie de peràmetres amb relació a alguns criteris d'edificabilitat. "S'estan tornant a definir les zones que havien quedat com a 'no urbanitzables'. Voldríem que es convertissin en zones residencials" ha apuntat, Coma, tot afegint que s'ha d'acabar d'estudiar, de la mateixa manera que els estudis de càrrega.

Per la seva banda, els consellers de la minoria, Enric Dolsa i Jordina Bringué, s'han mostrat d'acord a la pròrroga presentada. "La premissa que jo vaig aprovar posicionant-me a favor del Pla d'Urbanisme va ser precisament això, per suspendre les llicències d'urbanisme i aturar la disbauxa que hi havia en aquell moment. Avui, l'únic que fem és ratificar el que s'havia aprovat en aquell moment" ha comentat, el conseller d'Units per Ordino, Enric Dolsa.

tracking