Reportatge

Un temple de l'hedonisme

La combinació de música electrònica, efectes de llum, arts escèniques, muralisme i escultura transforma Grau Roig-Pas de la Casa en un paisatge psicodèlic.

L'escenari principal, el Delusionville, ple a vessar.ELROW

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada festa d’Elrow és una ciutat efímera. Un temple ambulant consagrat a la música electrònica, el culte al plaer i l’extravagància més desenfrenada. Però darrere del caos aparent hi ha un ordre calculat al mil·límetre, una màquina de l’espectacle molt ben greixada. Centenars de professionals –incloent-hi DJs, tècnics de so i llums, actors de circ, fotògrafs i videògrafs, entre d’altres– treballen, coordinats com un exèrcit de l’hedonisme, per fer dels esdeveniments una experiència inoblidable.

Una de les obsessions d’Elrow és la teatralitat. No es tracta només d’anar a ballar al ritme de la música del moment. Tot i que les sessions dels DJs en són una part molt important, l’espectacle integra altres disciplines artístiques, com ara les arts escèniques, el muralisme i l’escultura. Elow té el mèrit d’haver aplicat el concepte wagnerià de l’obra d’art total al món de la nit.

L’Snowrow no és una excepció a aquest estil marca de la casa. El xou que Elow ha muntat durant quatre dies –va començar dijous i acaba avui– als sectors de Grau Roig i Pas de la Casa de Grandvalira– ha omplert de colors vius i llampants un paisatge encara dominat pel blanc de la neu. A la carpa principal, anomenada Delusionville ––expressió en anglès que podria traduir-se com ‘la ciutat del deliri’–, un abarrotament de murals i escultures dissenyades per l’artista nord-americà Ron English convida a entrar en un món de psicodèlia. English (1959) pren personatges de la cultura pop, l’street art i la publicitat i els deforma per revelar-ne la cara més onírica, insospitada i fins i tot inquietant. Si hi afegim els espectacles circenses –una troupe de pallassos, acròbates, malabaristes i xanquers reforçada amb pluges de confeti i altres elements d’attrezzo animen el públic cada hora en punt–, els efectes són gairebé al·lucinògens.

Si al Delusionville predominen els sons house, techno i disco, a la Pink Cathedral –una carpa més petita situada just al costat i liderada pel un grup de DJs LGTBI– tenen cabuda altres estils més urbans, com ara el trap. La qüestió de la diversitat sexual i de gènere no només és present en aquest espai. A l’entrada de la carpa principal, hi ha un punt d’informació de DiverAnd, l’associació de referència per al col·lectiu al Principat.

A part de sessions de música electrònica –en total hi ha vuit escenaris i una trentena de DJs–, el festival ha ofert els últims tres dies activitats de neu per a totes les edats gràcies a la col·laboració amb Grandvalira. Una de les activitats més destacades d’avui serà la poolparty. A les 12 a la plaça principal.

UNA VINTENA DE DETINGUTS PER DROGUES

Més d’una vintena de persones que assistien al festival van ser detingudes divendres per possessió de drogues. Segons va apuntar la policia, les detencions van ser “constants” durant la jornada, des del migdia fins al vespre, tot i que va concretar que són petites quantitats. Abans d’encetar la celebració, el dijous, la policia ja va detenir a les fronteres quatre turistes assistents al festival per portar droga a sobre. La policia va recordar que enguany s’ha reforçat la seguretat amb el desplegament d’una quarantena d’agents, repartits en gran part a les portes del recinte.

tracking