ELS PLANS PARCIALS VAN APROVAR-SE FA MÉS DE DEU ANYS

Calranes-la Moixa acollirà un hotel de cinc estrelles

Les obres d’excavació i estabilització de la zona estan pràcticament enllestides i aquest any ja s’hi podrà construir

La urbanització de Calranes-La Moixa.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització de Calranes-La Moixa acollirà un hotel de cinc estrelles. Segons va explicar al Diari el propietari i promotor de la urbanització, Josep Maria Civil, l’establiment hoteler oferirà serveis de luxe i portarà bandera americana. “Volem contribuir a impulsar el turisme de qualitat amb aquest projecte”, va afirmar l’empresari.

La construcció de la urbanització de Calranes-La Moixa, situada just abans d’arribar a Meritxell per la CG-2, al límit del terme d’Encamp amb Canillo, està força avançada. De fet, les obres d’excavació i estabilització de la urbanització estan pràcticament enllestides. “Ho tenim tot preparat perquè s’hi pugui edificar”, va assegurar Civil. El promotor ja disposa de tots els permisos i estudis tècnics necessaris per tirar endavant els treballs, que podrien començar, “si no hi ha cap impediment”, al final d’aquest any.

El projecte està ubicat en una zona escarpada i rocosa. La dificultat del terreny i la complexitat de la intervenció que s’hi porta a terme ha allargat els treballs, dirigits per l’empresa RP2 Enginyeria. L’obra va començar fa més de tres anys.

A part de l’hotel de cinc estrelles, la urbanització també podria acollir en el futur edificis residencials, destinats tant a la venda com al lloguer. “És una opció que és sobre la taula i que hem d’acabar de decidir”, va apuntar el propietari i promotor del projecte.

La urbanització d’aquesta zona de la parròquia no s’ha fet de pressa i corrents. Els plans parcials per al desenvolupament de Calranes i La Moixa van aprovar-se el novembre del 2013 per decret del comú d’Encamp, mentre que l’avaluació d’impacte ambiental corresponent a la sol·licitud de construcció va sotmetre’s a exposició pública el juny del 2017, segons els documents del projecte publicats al BOPA.

L’acabament de les obres d’excavació i estabilització de la urbanització coincidirà en el temps amb els treballs, finançats pel comú encampadà, per fer arribar l’aigua a la zona de Torrent Pregó (és a dir, on es construeix la urbanització). Les obres d’allargament de la xarxa disposen d’una partida pròpia al pressupost per a l’exercici 2024 de 450.000 euros. Aquesta serà la segona inversió dotada de més pressupost que farà la corporació durant aquest any en la xarxa de subministrament d’aigua comunal.

EL PROJECTE

1. Un hotel de luxe amb bandera dels EUA

La urbanització encampadana Calranes-La Moixa podria acollir en el futur un hotel de cinc estrelles d’una cadena nord-americana.

2. Els treballs d’excavació, acabats

Les obres d’excavació i estabilització de la urbanització estan pràcticament enllestides. De fet, ja s’hi podria començar a construir.

3. Un projecte madurat de fa anys

El projecte d’urbanització no és fruit de la improvisació. Els plans parcials de Calranes i La Moixa van aprovar-se fa més de deu anys.

tracking