HABITATGE

L'edifici de la Font del Ferro tindrà 17 pisos de lloguer assequible

El projecte que s’inclou en el programa de rehabilitació d’immobles de l’executiu preveu construir habitatges en cinc plantes, inclosa la baixa

L'edifici de la Font del Ferro, a Aixovall.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edifici de la Font del Ferro, a Aixovall, comptarà amb disset habitatges de lloguer assequible, segons el plec de bases del concurs licitat pel Govern per a la rehabilitació de l’edifici. Cal recordar que l’executiu va adquirir l’immoble per destinar-lo a pisos socials. Les constructores tindran fins al 13 de maig del present exercici per fer les seves propostes, i les pliques s’obriran el 16 de maig.

A l’edifici, situat a la carretera general número 1, a Aixovall, es construiran habitatges a la planta baixa i a les quatre plantes superiors. A la planta baixa hi haurà sis habitatges. Quatre seran de 28 metres quadrats i dos de 37 metres quadrats. A la primera planta s’han projectat quatre habitatges, dos de 49 metres quadrats i dos d’uns 40 metres quadrats. A la segona planta hi haurà tres habitatges més, un de 46 metres quadrats i dos de 49 metres quadrats. A la tercera planta també s’habilitaran tres pisos, un de 46 metres quadrats i dos de 49 metres quadrats. A la quarta i última planta, sotateulada, hi haurà només un pis, en aquest cas de 24 metres quadrats. A totes les plantes hi haurà una zona comunitària.

A la planta baixa hi haurà 279 metres quadrats construïts; a la primera, 263 metres quadrats; a la segona, 219 metres quadrats; a la tercera, 219 metres quadrats; i a la quarta, 219 metres quadrats. En total són 1.200 metres quadrats de superfície construïda i 1.029 metres quadrats a efecte d’edificabilitat. La part sud de la parcel·la de la planta baixa acollirà un aparcament de 5 places: 1 plaça adaptada i 4 places normals.

La planta primera del nou projecte disposa de quatre habitatges de dues habitacions, un d’una habitació i un estudi. La planta segona disposa de tres habitatges de dues habitacions. La planta tercera disposa de tres habitatges de dues habitacions. I la quarta planta disposa d’un habitatge reduït tipus estudi.

ESTÍMUL DEL MERCAT

El projecte, tenint en compte les disposicions transitòries que s’estableixen a la Llei 41/2022, de l’1 de desembre, de mesures de protecció, d’estímul del mercat i de governança en l’àmbit de l’habitatge, s’acull que “es pot atorgar la llicència de rehabilitació, de reforma o de canvi d’ús, encara que l’edifici es trobi en règim de fora d’ordenació, amb el benentès que es compleixin els requisits d’habitabilitat vigents en la data de la construcció de l’immoble, malgrat que les obres de rehabilitació o de reforma siguin considerades obres majors, i, d’altra banda, queden exempts del compliment dels requisits mínims en relació amb les places d’aparcament, els ascensors, la ventilació i la il·luminació de les escales.”

tracking