Sant Julià de Lòria

La reforma del centre cultural podria costar 9 milions d'euros

El comú obrirà un procés participatiu a la ciutadania per enviar propostes i preveu enllestir les obres a finals d'any

El cònsol major a la reunió de pobleFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reforma del centre cultural de Sant Julià de Lòria podria costar nou milions d'euros al comú. Així ho ha explicat el cònsol major, Cerni Cairat, a la reunió de poble celebrada aquesta tarda. La corporació comunal hi ha destinat 2,5 milions a les plantes inferiors i estima que 1,5 milions seran per a la façana de l'edifici i 5 es repartiran en els espais restants. Els treballs que fins ara s'han fet han estat les plantes -1 i -2 i quedarà pendent enllestir la biblioteca, la recepció, el bar, l'auditori i els seminaris, que estaran finalitzats a l'estiu, i la façana a l'hivern.

El comú ha pres la decisió de reconstruir el centre a través d'un procés participatiu obert a tots els parroquians que vulguin adreçar les seves suggerències o comentaris, una voluntat ja va ser plantejada per Cairat durant el mandat anterior com a conseller de la minoria.La iniciativa començarà a la primavera.

L'edifici va quedar calçinat i completament inusable durant molts mesos a causa d'un incendi que va fer malbé diverses sales de l'interior i tota la façana que dona a la plaça del poble. Fins ara, s'ha pogut procedir a l'obertura d'algunes de les sales per a ús lúdic o acadèmic i la reforma del centre preveu fer la reobertura integral.

tracking