Escaldes-engordany

La fase d'excavació del pàrquing de l'Església està a punt d'acabar

El projecte hauria d’estar enllestit el maig d’aquest any, segons la previsió inicial

Les obres a l'aparcament de l'Església.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fase d’excavació i retirada de terres de les obres de construcció de l’aparcament de l’Església estan a punt d’acabar. Segons van confirmar al Diari fonts del comú d’Escaldes-Engordany, s’estan retirant de la parcel·la les últimes restes de runa per portar-les a l’abocador.

Un cop estiguin enllestits aquests treballs, els operaris començaran a col·locar la llosa de formigó sobre la qual s’haurà de bastir el nou aparcament vertical. L’equipament disposarà d’un centenar de places. A peu de carrer, a més, hi haurà una plaça d’ús públic, on el comú preveu organitzar activitats culturals.

Paral·lelament, continuen els treballs per reforçar el sosteniment dels edificis veïns i millorar-ne la seguretat. L’operació es fa mitjançant la construcció de murs de formigó i la col·locació d’ancoratges.

Pel que fa a les obres del projecte Caldes, la corporació va assegurar que s’està treballant perquè es compleixin els terminis establerts en el contracte signat amb l’empresa encarregada de l’obra. La inauguració de la instal·lació artística encara no té data concreta. El dia i hora de presentació del projecte es decidirà un cop hagin acabat els treballs.

Actualment, l’equip d’enginyers i paletes a qui va adjudicar-se la remodelació de la part alta de la parròquia té tres fronts oberts. En primer lloc, treballa en l’embelliment del passeig del riu amb llambordes de diferents colors i formes. També refà el paviment i les baranes de la placeta del Madriu i hi està acabant la instal·lació elèctrica i mecànica necessària per al funcionament de les fonts. A més, està col·locant unes arquetes a la part alta de l’avinguda Pont de la Tosca que permetran recollir aigua i fer-la arribar al passeig del riu.

Les obres de la plaça de l’Església van començar a final del gener de l’any passat i, segons la previsió inicial, haurien d’estar enllestides al maig.

Pel que fa al projecte Caldes, la cònsol major, Rosa Gili, va afirmar al novembre, en una visita a les obres acompanyada dels mitjans de comunicació, que els treballs podrien estar acabats el març d’aquest any. El projecte, que vol revalorar la part alta de la parròquia fent un homenatge a l’aigua termal, motor de la primera indústria hotelera del país, ha tingut un cost total per a les arques comunals de cinc milions d’euros. La plaça ha suposat una inversió d’uns sis milions i mig.

tracking